Mind Your Business are loc pe 11 septembrie, la Nayam Events, în București, și este evenimentul în care vom prezenta rezultatele studiului prin care ne-am propus să realizăm primul barometru al sănătății mintale în rândul antreprenorilor din România. Pe lângă studiu, vom vorbi despre leadership, educație, piața muncii și sănătate în general.
Integrarea conceptului de wellbeing, inclusiv prin asigurări private de sănătate, este importantă nu doar pentru motivarea și retenția angajaților, ci și pentru crearea unui loc de muncă în care aceștia se simt apreciați și susținuți. Știm cu toții cât de important este să ne simțim bine acolo unde petrecem cea mai mare parte a timpului nostru, iar sănătatea, atât fizică, cât și mentală, joacă un rol esențial. De aceea, SIGNAL IDUNA vine în sprijinul antreprenorilor oferind soluții personalizate, adaptate nevoilor unice ale fiecărei echipe, pentru a asigura un mediu de lucru sănătos și echilibrat, indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al afacerii.
Evenimentul este realizat de start-up.ro, Main Partner BCR, Gold Partner SIGNAL IDUNA, Silver Partners Zentiva Romania & Persedon, Event & Study Partner Autonom Group, Study Partner UNLOCK, Sponsor Complice.ro și The Mind, cu sprijinul IMOD Flowers & Alcalia.
I-am întrebat pe speakerii evenimentului de ce e important să discutăm despre sănătate mintală, dar și cum văd ei conexiunea dintre binele minții și binele afacerii.
Mai jos răspunde Cori Grămescu, weight loss coach & fondator yummdiet.com.
Despre Cori:
Pasionată de mâncare sănătoasă și viață trăită cu sens și bucurie, lucrează de 20 de ani în sfera transformărilor corporale prin sport, dietă sănătoasă și coaching de lifestyle. A fondat și dezvoltat 4 afaceri în domeniul sănătății și stării de bine pentru femei - un lanț de magazine de suplimente nutritive, un lanț de studiouri de group fitness pentru femei, Yummdiet.com - prima platformă de slăbire personalizată prin tehnologie din România și Better Body, un program de coaching transformațional premium pentru slăbire în obezitate. După 2 exit-uri, 2 lansări internaționale și un proiect eșuat în zona de tehnologie, a descoperit că timingul, product-market fit și AI-ul pot face diferența fantastică între agonie și extaz.
Mai multe despre yummdiet.com aici, cât și despre aplicația Crave.
Cori despre importanța wellbeing-ului mintal:
1. De ce crezi că e important să vorbim despre wellbeing mintal în rândul antreprenorilor?
Cum ar zice o memă, "you don't have to be crazy to work here, but it helps". Antreprenoriatul este de cele mai multe ori un parcurs emoțional intens și solicitant. Construim din pasiune afaceri în care credem și nu de puține ori sacrificăm în acest proces enorm de multe resurse personale. Noi, antreprenorii, pentru că suntem de cele mai multe ori mânați de pasiune, nu precupețim niciun efort către a ne îndeplini visul. Însă e o linie fină între a lucra cu pasiune la acest vis și a te simți copleșit de responsabilitate, de teama de eșec, de prea multa muncă. În punctele de inflexiune ale business-urilor noastre cu toții trecem razant pe lângă etape de burnout, suntem însingurați în munca noastra și ne finanțăm visurile cu muncă până peste limite. De aceea avem nevoie să învățăm să ne echilibrăm emoțional, să creăm spațiu mental pentru deconectare și încărcare, să ne recalibrăm corpul către o senzatie de siguranță și liniște internă. Prea mulți dintre noi ne lăsăm prinși în tornada ridicării unei companii, adeseori de la o simplă idee la ceva măreț, fără însă a avea grijă de cea mai importantă resursă a noastră - mintea noastră.
2. Care crezi că e aspectul în construirea unui business care poate aduce cea mai mare presiune în rândul antreprenorilor?
Nu știu cum e în general, dar în cazul meu au fost punctele de spinoff în care a trebuit sa pivotez de la planul inițial, adeseori cu puține resurse și multă presiune cauzată de responsabilitatea pe care o simțeam față de angajați și investitori. În momentele de scalare, de atragere de investiții noi iarăși poate apărea foarte multă presiune, dar acest lucru depinde mult de structura internă individuală, nu aș generaliza neapărat, pentru că știu antreprenori care adoră rundele de investiții, pe când alții sunt copleșiți de stres și anxietate. Eu sunt una dintre antreprenorii care răspund bine la muncă susținută în echipă, la lucrul cu clienții, însă când vine vorba de pitch-uri și runde de investiții, mă consum extrem de mult și este un proces care nu îmi este nici acum natural.
3. Cum ai defini motivația unui antreprenor și cum a fost la tine: ce te-a ajutat să continui, ce unealtă legată de mindset și echilibru mintal?
Eu sunt un om ghidat de pasiune în viață, dacă îmi place ce fac, găsesc resurse nelimitate pentru acel proiect, adeseori dincolo de logică. Mie îmi dă putere lucrul cu clientele mele, faptul că văd și simt cum li se schimbă viața în bine, și este cea mai mare mulțumire personală. Îmi place să gândesc în sisteme, îmi place să construiesc organizații și echipe și îmi place să fac oamenii sănătoși și fericiți. Motivația mea vine din acest filon. Îmi ador munca și faptul că am ocazia să trăiesc o viață împlinită făcând ce îmi place, îmi umple sufletul de bucurie și recunoștință. Dincolo de acest aspect, îmi place mereu să învăț lucruri noi, iar viteza cu care se inovează în partea de AI acum este absolut fascinantă pentru mine, ador să lucrez în acest nou ecosistem care îmi sporește de câteva ori performanța.
4. Cum te simți când te gândești la business-ul fondat de tine. Definește ceea ce simți printr-o emoție/ o stare.
Bucurie și recunoștință. Faptul că am libertatea de a munci cu pasiune, de oriunde din lume, ajutând oamenii să fie mai sănătoși și mai mulțumiți de ei înșiși este cea mai mare implinire profesională la care aș fi putut visa.
O poți asculta pe Cori discutând despre antreprenoriat, leadership și wellbeing mintal la evenimentul Mind Your Business, pe 11 septembrie, la Nayam Events în București. Rezervă-ți locul și vino să afli cum este viața unui antreprenor român, ce-l motivează, ce-l stresează, ce-l bucură și ce-l întristează.