Astfel, Swisspod a făcut un test în care capsula a călătorit la o viteză de 40,7 km/h, într-un mediu controlat, echivalentul unei viteze de 488,2 km/h în mediul real, parcurgând o distanță echivalentă cu cea din Geneva și Berna în 17 minute.

Testul Swisspod a fost realizat pe un sistem circular de șine, cu o suprafață de 11,8 km, echivalentul a 141,6 km la scară reală și al distanței dintre Geneva și Berna, sau San Francisco și Sacramento.

Reușita acestui test demonstrează teza companiei și potențialul pe care îl poate avea dezvoltarea acestui mod de transport de mare viteză.

Echipa Swisspod are în plan noi teste de capacitate și mai mare, inclusiv construcția unei întregi facilități de testare în Colorado. Odată finalizată, construcția va acoperi 162.000 de metri pătrați - aproximativ jumătate din suprafața clădirii Palatului Parlamentului din România și de aproape două ori mai mare decât Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

În vara acestui an, Swisspod a a încheiat cu succes runda de finanțare pre-Seria A. Runda de investiție anunțată în aprilie 2024 era de 7 milioane de euro, dintre care 200.000 de euro a fost și pentru investitorii din SeedBlink.

În acest moment, Swisspod a revenit și pe platforma SeedBlink pentru o nouă rundă de finanțare.

Totodată, de la finalul lui septembrie, Swisspod, o companie elvețiano-americană de dezvoltare a tehnologiei hyperloop (un mijloc de transport ce presupune deplasarea în interiorul unor capsule presurizate și care pot atinge 1.200 km/h; N.red.) despre care am mai scris aici, îl are pe Felix Porsche ca nou investitor și membru al Consiliului de Administrație în cadrul companiei.

Swisspod a beneficiat de sprijin semnificativ din partea guvernului elvețian prin acordarea a două granturi pentru a-și continua cercetarea și dezvoltarea în tehnologia hyperloop. Totodată compania, în colaborare cu un grup format din 5 centre de cercetare de prestigiu din Europa, a obținut un grant de 3.5 milioane de euro din partea Consiliului European pentru Inovare (EIC) și Secretariatului de Stat Elvețian pentru Educație, Cercetare și Inovare (SERI), pentru proiectul Muspell care vizează dezvoltarea unei soluții ce va optimiza, printre altele, managementul termic al hyperloop. Extinzându-și influența globală, Swisspod a semnat un memorandum de înțelegere cu guvernele elvețian și indian, împreună cu startup-ul indian TuTr Hyperloop, pentru a promova dezvoltarea și comercializarea tehnologiei hyperloop în India.