O companie IT de inginerie embedded din România dezvoltă tehnologii de computer vision și inteligență artificială pentru unul dintre liderii globali în materie de producție de drone, pentru a aduce produse electronice autonome mai aproape de consumatori.
În 2014, Movidius a creat primul microprocesor de dimensiunea unui nasture adoptat in proiecte ale colosului Google, în contextul proiectului mobile Google Tango. Un an mai târziu, Movidius a primit o investiție de 40 de milioane de dolari, iar în 2016, DJI folosește tehnologia Movidius în construirea dronei de avangardă DJI Phantom 4, prima dronă autonomă bazată pe inteligență vizuală.
Parteneriatul Movidius – DJI este o premieră pentru industrie, fiind pentru prima oară când sunt introduse sisteme avansate de ghidare vizuală drept funcționalitate standard în dronele de comerciale de larg consum.
Movidius dezvoltă în divizia din Timișoara software-ul pentru microprocesorul grupului Movidius: Myriad 2 Vision Processor Unit (VPU). Această soluție hardware și software oferă dronelor abilitatea de a identifica și evita obstacole în timp real, continuând supervizarea unui obiect sau a unei persoane aflată în mișcare. Movidius dezvoltă împreună cu DJI algoritmi de inteligență artificială ce permit identificarea, recunoașterea și acționarea autonomă în situații reale, comerciale și industriale.
Produsul își găsește aplicabilitatea atât la nivel industrial, cât și comercial. Spre exemplu, conceptul de oraș inteligent (Smart City) poate înlocui semafoarele tradiționale pentru optimizarea traficului, supervizarea si semnalarea nerespectării regulilor de circulație, comunicarea cu instituțiile locale.
Acest avans tehnologic va ajuta la rezolvarea problemelor specifice marilor aglomerații urbane și nu numai
“Asistăm la o nouă revoluție tehnologică. Acum aproximativ 20 de ani, primele produse electronice au devenit mobile (telefoane și nu numai), revoluționând modul și viteza cu care interacționăm și comunicăm. Produsele la care lucrează Movidius alături de giganți ai tehnologiei vor face ca device-urile electronice mobile să devină autonome și să posede inteligență artificială pentru a lua decizii în timp real, în cele mai diverse situații. Acest avans tehnologic va ajuta la rezolvarea problemelor specifice marilor aglomerații urbane și nu numai: trafic, poluare, eficientizarea comunicației și a rutinelor în general, precum și implementarea conceptului de Smart City”, a spus Valentin Mureșan, general manager la Movidius Timișoara.
Ultima realizare a companiei lasă loc pentru oportunități de angajare. 15 posturi de ingineri software si hardware sunt deja disponibile la biroul din Timișoara. În momentul de față, la Timișoara sunt 90 de angajați la Movidius.