O echipă de români din Irlanda au publicat pe Kickstarter proiectul unui ceas inteligent numit Dagadam Watch care s-ar baza pe inteligența artificială - Alexa de la Amazon și ar avea autonomie de cinci zile. Românii au nevoie de 450.000 de euro și au strâns 12.000 de euro.

Potrivit proiectului de pe Kickstarter, Dagadam va fi construit din materiale de calitate folosite în industria aerospațială și va avea caracteristici interesante: baterie cu autonomie de până la cinci zile, încărcare wireless, rezistență la apă, servicii de asistență vocală de la Alexa (Amazon) și compatibilitate cu iOS și Android.

Dagadam se va baza pe inteligența artificială

Potrivit prezentării de pe Kickstarter, Dagadam se va baza pe inteligența artificială. De asemenea, designul e unul reușit - ceasul e rotund, dar mai mic decât un Vector Watch sau un Motorola Moto 360. Display-ul e de 44 de milimetri, va fi construit din Gorilla Glass. Capacitatea de stocare e de 4 GB, iar memoria RAM e de 512 MB. Ceasul va avea un senzor de puls, accelerometru, giroscop, speaker și microfon și se va putea încărca wireless. Bateria e de 450 de miliamperi și, potrivit creatorilor, ar putea ține până la cinci zile, ceea ce ar fi peste media pieței.

dagadam_image_press_16

Cu ajutorul inteligenței artificiale, ceasul se va adapta la activitățile pe care le realizăm. De asemenea, are funcții și pentru cei care nu sunt activi, dar și pentru cei care fac sporturi. Câteva funcții vedeți mai jos.

Proiectul Dagadam Watch are mai mulți fondatori, printre ei aflându-se Dragoș Mandu (Chief Product Officer), Liviu Alexandru (Chief Design Officer) și Bogdan Daragiu (Creative Director și Marketing Manager), dar și o echipă de investitori irlandezi.

Sistem de operare propriu

Pentru Dagadam, creatorii vor să construiască un sistem de operare propriu - Dagadam OS. Notificările, din ce se poate vedea în proiect, apar ca la Android Wear prin scroll.

dagadam_image_press_6

Ceasul va putea fi folosit, teoretic, pentru a controla ochelari de realitate virtuală și jocuri. De asemenea, teoretic, poate fi folosit pentru a-l conecta la case inteligente și device-uri interioare, cum ar fi becurile, ușile garajelor sau încuietorilor. Cu toate acestea, fiind un sistem de operare propriu, aplicațiile vor trebui construite de la zero, ceea ce înseamnă că lucrurile vor depinde și de tracțiunea ceasurilor.

Cu un sistem de alerte, Dagadam va raporta dacă proprietariul a avut un accident, folosind datele accelerometrului.

Ceasul costă pe Kickstarter 199 de dolari, iar pentru 270 de dolari poți cumpăra ceasul și două brățări. Există și un pachet de 2.200 de dolari pentru reselleri, care pot cumpăra 10 ceasuri, 10 benzi și 10 încărcătoare wireless.

image61ab

Dacă lucrurile vor merge bine pe Kickstarter, ceasul ar putea intra în producție în ianuarie 2017, iar în mai 2017 să înceapă livrarea către susținătorii de pe Kickstarter.

This slideshow requires JavaScript.