După protestul spontan de aseară, cauzat de aprobarea Ordonanței de Urgență privind modificarea Codului Penal, românii se pregătesc de noi proteste în seara aceasta. Pe rețelele sociale, mobilizarea e nemaiîntâlnită, mai ales că mulți oameni din provincie și-au anunțat prezența la București.

Bucuresti,_Romania,_Piata_Victoriei,_Palatul_Guvernului_Romaniei_(7);_B-II-m-A-19877

Mai mult ca niciodată, românii s-au mobilizat pe rețelele sociale pentru a se organiza mai bine pentru protestul de diseară din București. În Capitală se anunță ger, la fel ca noaptea trecută, așa că trebuie făcute multe pregătiri. De asemenea, pentru că mulți români vor să vină din provincie, bucureștenii le oferă și cazare gratuită în propriile case sau în hosteluri.

Toate ajutoarele pentru protestatari sunt centralizate într-un document pe care-l găsiți dacă-l accesați aici.

Alimente și ceaiuri calde pentru protest

În Piața Victoriei, mai multe afaceri au anunțat că vor oferi ceauri gratuite și mâncare.

Re:Modelier, o ceainărie din apropierea pieței, oferă ceaiuri gratuite pentru protestatari după ora 18.

Yellow:Menu, un startup care oferă livrări de mâncare, oferă 200-300 de supe calde pentru cei care sunt în Piața Victoriei de dimineață. La ora 15.30 - 16.00, cei de la Yellow:Menu vor ajunge în piață.

Share Cafe va oferi direct în Piața Victoriei supă caldă, ceai și vin fiert.

Ted's Coffee Co. va oferi un espresso gratuit în drum spre Piața Victoriei, pentru cei care vor să ajungă acolo.

InLight aduce ceai cald toată ziua în fața Guvernului.

Atelier Pinion spune că dacă vii cu o poză cu tine de la protest ai o cafea gratuită din partea lor.

Despre cazare am mai scris și în acest articol. S-a făcut un grup de Facebook unde cei care au camere și paturi libere, pot să le ofere celor din provincie. Au fost și apeluri ale unor persoane pe conturile lor personale și ele centralizate în grupul aferent.

Pentru cei care vor să aibă o pancartă la protest, Corner Shop oferă spațiul și vopseaua pentru realizarea materialelor până la ora 20.00.