Știm prea bine ce s-a întâmplat aseară. Nu are rost să mai intrăm acum în detalii. Așa că dacă sunteți din afara Capitalei și vreți să veniți la proteste, puteți beneficia de cazare în mod gratuit.

hotel hostel camera cazare business

Două hosteluri din București, Little Bucharest și Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest, pun la bătaie, în mod gratuit 130 de locuri pentru protestatarii care vin din provincie și nu au cazare, anunță proprietarul acestora pe Facebook, Tudor Maxim. El a menționat că locurile pot fi ocupate în limita celor disponibile. De altfel, la o oră după publicarea anunțului, locurile dintr-unul din hosteluri au fost ocupate.

În caz că sunteți interesați, puteți da un mail pe adresa oldtown@littlebucharest.ro cu numele și numărul persoanelor care doresc să beneficieze de aceste locuri.

Vorbim despre o mică inițiativă antreprenorială. Câștigul proprietarilor? Niciunul financiar. Vor doar să-i sprijne pe cei care vin din afara orașului ca să își arate nemulțumirea față de ultimele evenimente.

De asemenea, în contextul în care mai mulți oameni din provincie și-au anunțat prezența la București pentru a protesta față de adoptarea Ordonanței de Urgență, a fost creat un grup de Facebook unde bucureștenii pot oferi cazare pentru cei care vin din alte orașe.

Grupul se numește "Cazare gratuită și solidaritate pentru protestatarii din afara Bucureștiului". 

LATER EDIT - S-a făcut și o listă în Google Docs cu cei care oferă cazare. O puteți consulta aici.