Pentru luna februarie, echipa Voxa a făcut un curatoriat prin titlurile din catalog și revine mai jos cu 5 recomandări de cărți din categoria romance, cărți care să vă reaprindă romantismul și să vă facă să oftați la povești de iubire.
Unele recomandări de la Voxa au povești care s-au derulat odată cu Primul Război Mondial, unele care au luat naștere în incursiuni despre trecut sau printre rafturile prăfuite ale unui anticariat din Japonia.
Iată recomandările lor.
1. Păpușa de porțelan de Kristen Loesch
O poveste de iubire scrisă în stilul marelui roman rusesc, care începe așa: odată, demult, într-un regat îndepărtat, o fetiță trăia fericită la Moscova, împreună cu familia ei.
Într-o noapte de vară însă, totul s-a schimbat, iar din întreaga familie nu au rămas decât fetița și mama ei.
Zece ani mai târziu, Rosie studiază la Oxford, are un nume englezesc, un logodnic iubitor și tandru și un viitor promițător, dar tot ceea ce își dorește e să înțeleagă – și să îngroape – trecutul. După moartea mamei sale, Rosie revine în Rusia, unde descoperă o răvășitoare istorie de familie. Faptele ei și iubirea ei pentru un revoluționar idealist creează o poveste ale cărei ecouri vor răsuna de-a lungul întregului secol.
O ascultătoare Voxa spune: ”este una dintre acele cărți care ar trebui să rămână nemuritoare. 5 stele este prea puțin pentru a o nota.”
Narator: Raluca Moianu
Durata: 10h 33m
2. Seria Cele 7 surori de Lucinda Riley
O serie cu 8 titluri. Volumul începe cu povestea lui Maia D’Aplièse și surorile sale, care se adună în casa copilăriei, un castel fabulos, izolat, situat pe malul lacului Geneva , după ce află că tatăl lor iubit, care le-a adoptat pe când erau foarte mici, a murit.
Fiecare soră primește un indiciu cu privire la adevărata ei moștenire – un indiciu care o va purta pe Maia tocmai la Rio de Janeiro, în Brazilia. Odată ajunsă acolo, ea începe să pună cap la cap piesele propriei povești.
O ascultătoare Voxa spune: ”Un roman fascinant, primul din seria Cele șapte surori, bazată pe mitologia din spatele constelației Pleiadelor. Mi-a plăcut cât de frumos au fost împletite elemente istorice cu povestea de iubire.”
Narator: Dana Săvuică
Durata: 15h 25m
3. Întâlnire la Bombay
Jenny Ashcroft este o autoare britanică de ficțiune istorică. Și-a petrecut mulți ani din viață lucrând și explorând Australia și Asia, și a fost întotdeauna fascinată de trecut, mai ales de evenimentele majore care au transformat viețile oamenilor obișnuiți. Asta a reușit să imprime și în povestea din cartea ”Întâlnire la Bombay”.
E Ajunul Anului Nou în Bombay, în 1913, iar Madeline Bright, încă neacomodată cu căldura sufocantă a Indiei coloniale, tânjește după tot ceea ce a lăsat în urmă în Anglia. Apoi, la miezul nopții, Maddy îl întâlnește pe Luke Devereaux și, din clipa în care se schimbă anul, la fel se întâmplă și cu viețile lor.
Însă, în vreme ce Maddy și Luke se îndrăgostesc, lumea întreagă se zguduie din temelii. Primul Război Mondial e pe cale să izbucnească, iar Luke nu va avea de ales și va trebui să lupte.
El și Maddy vor fi separați de continente întregi, de primejdii și de pierderi devastatoare, însă îi va uni promisiunea făcută de Luke, aceea că se vor întâlni din nou la Bombay.
Narator: Ilinca Hărnuț
Durata: 11h 12m
4. Viața mea în librăria Morisaki de Satoshi Yagisawa
Jimbōchō, Tōkyō. Cartierul librăriilor și al anticariatelor, un veritabil paradis pentru cititorii pasionaţi. Un colț de lume liniștit și atemporal, aflat la numai câțiva pași de metrou și de marile clădiri moderne ale capitalei. Şiruri întregi de vitrine pline de cărți, noi sau la mâna a doua. Nu toată lumea cunoaște cartierul, oamenii fiind atrași mai cu seamă de Ginza sau de miile de lumini din Shibuya.
Deși locuiește de ani buni în Tōkyō, Tatako – o fată de douăzeci și cinci de ani, cu o viață destul de monotonă – nu a frecventat niciodată acea parte a orașului. Tatako s-a lăsat pradă depresiei și nu a mai ieșit din casă de când iubitul ei i-a spus că vrea să se însoare cu o altă femeie. Tânără, câtuși de puțin interesată de lectură, se trezește brusc trăind printre munți de cărți gata oricând să se prăbușească și printre clienți enervanți, care o iau tot timpul la întrebări și îi citează scriitori necunoscuți.
Printre discuțiile din ce în ce mai pătimașe despre literatura japoneză modernă, întâlnirea întâmplătoare, într-o cafenea, cu un necunoscut timid și secretele poveștii de dragoste a unchiului său, Tatako va descoperi treptat un mod de a comunica și de a relaționa care pleacă de la cărți și ajunge la inimă și un stil de viață mai intim și mai autentic, fără teama de a spune ce gândești și de a lăsa în urmă trecutul.
Narator: Ilinca Hărnuț
Durata: 4h 7m
5. Femeia cu chimono alb de Ana Johns
"Femeia cu chimono alb", romanul de debut al Anei Johns, a fost tradus deja în 17 limbi și a ajuns pe lista bestsellerurilor Globe and Mail și Toronto Star din Canada, precum și în selecția de cărți recomandate de BBC Radio 2. The Bookseller od descrie ca fiind „o poveste atât de frumoasă, intensă și plină de viață despre Japonia nu s-a mai scris de la Memoriile unei gheișe.“
Deși trăiesc la zeci de ani distanță și sunt despărțite de un ocean cât o jumătate de lume, soarta a două femei este strâns legată de secretele pe care le împărtășesc.
Cu accente de Romeo și Julieta și Madame Butterfly, cele două istorii sunt întrețesute: o reporteriță din secolul XXI investighează cea mai personală poveste cu putință – aflarea adevărului despre femeia cu care tatăl ei a avut o relație interzisă cu mai bine de 50 de ani în urmă. Iar secretele tatălui, când ies la iveală, arată tot atât de multe despre el, ca și despre femeia și copilul pe care i-a lăsat în urmă.
Narator: Emilia Bebu
Durata: 10h 41m