Startup-ul a fost fondat de Camil Moldoveanu și Andrei Kluger și creează un set de senzori care ajută pacienții în partea finală a recuperării.

”Este o senzație unică când folosești senzorii pentru exerciții de recuperare și îți vezi piciorul live pe ecran, se mișcă fără nici o întârziere sau eroare și ai notificări audio, vizuale și vibrații care te învață cum și ce să faci pentru a te face bine. Evident, fiecare antrenament este măsurat prin multe rapoarte și nu "după ochi" astfel încât să monitorizăm toată perioada de recuperare a pacientului și să îi arătăm progresul. Muncim la produsul ăsta de aproape 2 ani, alături de niște oameni foarte tari, fiecare, expert în domeniul lui, fără de care nu puteam să îl construim”, scrie într-o postare pe Facebook Camil Moldoveanu, cofondator ReFlex.

Potrivit acestuia, în ultimii doi ani, ReFlex a primit investiții de aproximativ 700.000 de euro. ”Între timp, am început să lucrăm cu câțiva pacienți live, proaspăt operați, care folosesc senzorii în diverse orașe ale țării prin Centrokinetic. Alte clinici în UK și Germania sunt gata să înceapă din toamnă pilotul cu noi. Acum începem dezvoltarea de business, cel puțin la fel de dificilă ca produsul”, a mai precizat Camil.

Românii vor fi prezenți în cadrul târgului Medica, destinat industriei medtech, care va avea loc la Dusseldorf între 12 și 15 noiembrie.

Citiți aici un material pe larg cu ReFlex, asistentul fizioterapeuților și secretul recuperării.