Prin digitalizarea și accesibilizarea procesului de selecție a ONG-ului cât și a completării corecte a formularului 230 soluția digitală oferită prin redirectioneaza.ro simplifică pentru cele peste 1.200 de ONG-uri înscrise în acest moment în platformă un proces realizat până de curând doar cu pixul pe hârtie. Astfel, ONG-urile pot aloca mai mult timp cauzei căruia i se dedică, fiind scutiți de nevoia de a petrece timp și resurse pentru coordonarea de acțiuni publice offline.

Pașii pe care îi ai de făcut pentru a redirecționa până la 3.5% din impozit unui ONG prin platforma redirectioneaza.ro

- Intri pe redirectioneaza.ro;

- Alegi ONG-ul care ți se potrivește din cele peste 1.200 prezente ;

- Completezi formularul de pe pagina ONG-ului ales din redirectioneaza.ro;

- Descarci fișierul PDF completat cu datele tale și cu cele ale ONG-ului și îl tipărești;

- Semnezi formularul și apoi ai următoarele opțiuni:

- Îl trimiți prin poștă, cu scrisoare recomandată, către unitatea ANAF de care aparții - redirecționeaza.ro oferă toate informațiile necesare despre destinatarul corect;

- Îl trimiți prin curier sau poștă la adresa ONG-ului și acesta se va ocupa de depunerea lui. Găsești adresa de corespondență în pagina ONG-ului ales de către tine din redirectioneaza.ro.

Redirectioneaza.ro este platforma digitală gratuită care accesibilizează procesul de colectare a 3,5% din impozitul anual. Peste 10.100 de formulare au fost colectate prin redirectioneaza.ro în 2019, iar peste 1.200 de ONG-uri au profil activ pe platformă. Accesul ONG-urilor pe platformă este gratuit.

”Din păcate, numărul persoanelor care nu completează formularul 230 prin care își direcționează parte din impozit către un ONG este foarte mare și de obicei există două cauze - odată este procesul greoi, apoi este vorba de lipsa unei centralizări a ONG-urilor ce pot fi susținute. Pe cealaltă parte, ONG-urile se străduie să transmită mesajul legat de redirecționare, dar e dificil să atingă un număr mare de contribuabili dată fiind lipsa de resurse necesare cât și a timpului limită impus - 15 martie 2020 (recent, Guvernul a extins, prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență, termenul limită pentru depunerea Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuții sociale de la 15 martie până la 25 mai). Este estimat ca doar 20% dintre contribuabili aleg să își redirecționeze parte din impozit către o cauză”, spun voluntarii care au realizat platforma.

Foto: https://www.shutterstock.com/