Regista, soluția pentru automatizarea și eficientizarea proceselor din instituțiile publice și companiile private din România, a depășit pragul de 1.000 de organizații digitalizate la nivel național. Aplicația Regista, un produs dezvoltat de compania Zitec, continuă să livreze noi module și funcționalități pentru clienți, pentru a îmbunătăți atât modului de lucru intern, cât și în interacțiunea online cu cetățenii.

Dintre primii 1.000 de clienți Regista, cea mai mare pondere este reprezentată de primării. Până la momentul actual, 28.63% din totalul instituțiilor de acest fel din România au ales să simplifice procedurile birocratice cu ajutorul modulelor informatice oferite de Regista.

În plus, peste 100 școli, licee și universități au implementat aceste funcționalități în procesele zilnice, doar în anul 2022. Și spitalele pot beneficia de îmbunătățiri la nivel de proceduri administrative cu ajutorul Regista, atât în raport cu pacienții, dar și între departamentele interne, iar până în prezent, 17 instituții medicale au introdus aplicația Regista în fluxurile de lucru zilnice.

Soluția pentru digitalizarea activităților poate fi integrată cu succes și în mediul de lucru privat, acolo unde societățile comerciale au nevoie de fluidizarea activităților, scurtarea timpului de lucru sau organizarea documentelor.

Dacă primăriile reprezintă, în prezent, cea mai amplă categorie în raport cu numărul total de clienți, creșterea cea mai importantă se înregistrează la nivelul instituțiilor de învățământ. Din ce în ce mai multe școli, licee și facultăți descoperă avantajele pe care le poate aduce implementarea Regista în cadrul activităților administrative și în interacțiunea cu elevii și studenții.

Dacă la începutul anului, existau doar două instituții din zona educației în portofoliul companiei, numărul a crescut la 107, la care se adaugă și 5 inspectorate școlare județene.

La momentul actual, cele mai populare trei module folosite de către clienții Regista sunt registratură electronică, managementul documentelor, formularele electronice și programările online. Acestea sunt general valabile pentru toate categoriile de clienți.

Există însă și câteva module specifice, disponibile doar primăriilor, precum Monitorul Oficial Local, dar și modulul de Urbanism, care urmează să fie lansat în luna ianuarie 2023. Regista pune la dispoziția clienților și alte module, precum plăți online, sesizări online.

Adoptarea de către instituții a modulelor Regista, fie că este vorba despre structuri instituționale din administrația locală sau de școli și spitale, prezintă mai multe avantaje. Digitalizarea instituțiilor este cel mai important aspect, iar aceasta contribuie la accelerarea procesului digital la nivel general al societății.

Reducerea birocrației și trecerea proceselor în online duce la o mai bună gestionare a documentelor și arhivelor, la timpi mai mici de răspuns în relația cu utilizatorii finali, fie că este vorba despre pacienți, cadre didactice sau elevi, la o comunicare mai bună între departamentele interne, la eficiență sporită în activitățile zilnice și la o raportare mai precisă, mai clară și mai rapidă.

”Digitalizarea este un subiect intens discutat în prezent, iar la nivel instituțional, România încă prezintă carențe semnificative. Cu ajutorul unei aplicații precum Regista, însă, o instituție publică își poate transforma și îmbunătăți semnificativ activitățile de zi cu zi, oferind în final mai mult confort cetățenilor, beneficiari principali ai serviciilor, fie că vorbim de zona administrației locale, cea educațională sau de cea a sănătății. Progresul digital este deosebit de important în aceste vremuri și ne bucurăm că putem accelera acest parcurs pentru fiecare dintre clienții noștri. Ne dorim să fim un factor important în îmbunătățirea indicatorilor DESI pentru România”, declară Alexandru Lăpușan, Director General al Regista.

Pentru a facilita accesul tuturor entităților interesate de progresul digital, Regista oferă instituțiilor sau companiilor care doresc să beneficieze de aceste servicii posibilitatea de a testa gratuit aplicația pentru a descoperi toate funcționalitățile disponibile, printr-o cerere trimisă direct pe site-ul www.regista.ro.