Furnizorul independent de energie electrică și gaze naaturale Restart Energy, lansează RED, primul ecosistem de compensare de carbon tokenizat.

Platforma permite persoanelor fizice, companiilor și altor organizații să își calculeze amprenta de carbon și să obțină credite de carbon tokenizate pentru acțiunile lor pozitive de mediu, certificate sub formă de jetoane NFT sau nefungibile pe blockchain.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED.

După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani.

În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.

Platforma oferă producătorilor de energie regenerabilă posibilitatea de a-și certifica originea energiei verzi produse pe blockchain tot sub forma de tokeni denumiți REO-G creați după standardul european al garanțiilor de origine. Aceste certificate de origine a energiei regenerabile pot fi vândute în platformă companiilor care le pot folosi pentru a-și demonstra sustenabilitatea pe blockchain.

”Platforma este proiectată să devină o piață globală și un ecosistem de afaceri, să stimuleze atât indivizii, cât și companiile să participe activ pe piața de carbon de 2 trilioane de dolari. Mă bucură faptul că deja există un interes imens în jurul platformei RED și îmi doresc ca tot mai mulți români să vrea să fie parte dintr-un sistem care recompensează acțiunile pozitive de mediu, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy.

Platforma RED are la bază o tehnologie blockchain, numită Zalmoxis, sub marca Restart Energy.

Tehnologia este o versiune îmbunătățită a Ethereum care rulează pe PoS și PoA și rezolvă problema scalabilității. În același timp, Zalmoxis păstrează toate avantajele Ethereum, inclusiv transferul de jetoane emise pe RED pentru rețeaua principală Ethereum.

Pe de altă parte, consumul de energie este de 1.000 de ori mai mic, emisiile sunt zero, taxele de gaz aproape de zero și viteza de până la 100 mai mare.

Restart Energy lansează și primul sistem de afaceri cu franciză tokenizată, unde întreaga afacere este un token NFT care poate fi retras sau vândut.

Viitoarele francize vor primi instrumentele potrivite pe blockchain, pentru a ajuta companiile să-și atingă nevoile de afaceri și să își îndeplinească obiectivele de durabilitate.

Francizele vor avea acces la instrumente ușor de utilizat pentru a tokeniza orice tip de proces de afaceri, contract, creație artistică sau orice informație privată sau publică, utilizând Zalmoxis Tokenizer și NFT Marketplace.

Organizațiile vor avea astfel posibilitatea de a-și ghida lansarea proiectelor durabile sau de a-și simboliza produsele prin crearea de jetoane personalizate și scheme de validare legate de aceste proiecte.

Următorul nivel va fi crearea unei piețe lichide de tokeni unici NFT pentru a stimula sustenabilitatea la nivel mondial, legând proiecte interesante și aducând o influență pozitivă în rândul investitorilor și a companiilor durabile.