O nouă rețea de investitori de tip angel se lansează în România. MVP Angels oferă noi oportunități de finanțare startup-urilor tech cu potențialul de a se dezvolta la nivel global. Investițiile cu o valoare medie de 50.000 de euro se adresează unora dintre cele mai bune echipe absolvente ale programului de accelerare MVP Academy care sunt pregătite să treacă la următorul nivel și au nevoie de mentorat și suport în eforturile lor.

InnerTrends_Demo Day 1

MVP Angels este o rețea de investitori de tip angel care sindicalizează un micro-fond de investiții la fiecare dintre edițiile programului de accelerare MVP Academy pentru a finanța unele dintre cele mai bune echipe absolvente. Valoarea medie a investiției este de 50.000 de euro pentru un procent minoritar din companie, de aproximativ 10-15%.

MVP Angels este coordonat de Bogdan Iordache (Board Manager & Co-Fondator, How to Web & TechHub Bucharest), Daniel Dragomir (CEO How to Web & TechHub Bucharest) și George Diță (Startup Programs Manager, How to Web) în calitate de principal advisors și beneficiază de suportul unor profesioniști sau investitori de top precum Ana Maria Andronic (avocat, DLA Piper), Carmen Sebe (ex-CEO, COO Avangate, acum investitor de tip angel), Mihai Sfințescu (investitor private equity / venture capital), Cosmin Ochișor (Business Development Manager, hub:raum) și Adrian Gheară (investitor de tip angel), în calitate de advisors.

Investitorii care fac parte din MVP Angels sunt antreprenori, investitori cu experiență sau profesioniști cunoscuți din industria IT. Printre aceștia se numără Philipp Kandal (General Manager EU, Telenav), Mălin Iulian Ștefănescu (investitor de tip angel), Bogdan Mănoiu (Fondator & CEO, iRewind), Lucian Todea (Fondator Soft32 și investitor de tip angel), Bogdan Rîpă (Product Director, Vector Watch), Dan Călugăreanu (Fondator, Alliance Computers și investitor de tip angel) sau Dragoș Nicolaescu (CEO, Visionary Business Consultants și investitor de tip angel).

Pe lângă investiția financiară, startup-urile beneficiază de suport continuu pentru o perioadă de 6 până la 12 luni, timp în care coordonatorii MVP Angels se vor alătura board-ului companiei. Mai mult, acestea au acces la conexiuni importante în industrie și o rețea de peste 400 de investitori, programe de accelerare, fonduri de venture capital și mentori cu experiență relevantă. Astfel, echipele se pot conecta cu diferite ecosisteme tech la nivel global și au oportunitatea de a scala mai rapid și/sau a obține noi runde de finanțare.

“Alegem beneficiarii investițiilor dintre absolvenții programului de accelerare MVP Academy pentru că ne dorim să investim în companii pe care le cunoaștem, alături de care am lucrat deja și care au un plan clar de dezvoltare pentru următoarele 6 – 12 luni. MVP Angels se adresează echipelor cu experiență în industrie (preferabil, cu experiență antreprenorială anterioară) și care dezvoltă un produs scalabil pentru o piață suficient de mare”, a declarat Bogdan Iordache.

MVP Angels a realizat deja prima investiție în InnerTrends, startup care ajută companiile să optimizeze procesul de achiziție de noi utilizatori aflând mai multe despre comportamentul lor. Atunci când au fost acceptați în programul de accelerare MVP Academy, fondatorii startup-ului aveau o tehnologie și o bună înțelegere a problemei: dificultatea companiilor care dezvoltă aplicațiilor web și mobile de lua decizii documentate, bazate pe datele disponibile. Ideea produsului s-a concretizat însă mai târziu, după ce au discutat cu potențiali clienți și au înțeles cum pot oferi o soluție acestei probleme.

Despre InnerTrends, start-up.ro a publicat un articol pe larg care poate fi citit aici. 

Pe lângă valoarea financiară, investiția obținută prin MVP Angels ne oferă susținerea de care avem nevoie pentru a ne dezvolta la scară globală, prin accesul la conexiuni, expertiza mentorilor și susținerea advisorilor

“Am intrat în program cu o tehnologie, iar până la finalul acestuia aveam un produs, clienți plătitori și un plan de dezvoltare pentru următorul an. Am schimbat tot conceptul produsului de la cap la coadă, de două ori, dar am absolvit programul cu o direcție clară pe termen lung. Ulterior, ne-am extins echipa cu două persoane, am deschis un birou în Cluj, am continuat să ne extindem baza de clienți și am lansat versiunea beta a produsului nostru. Pe lângă valoarea financiară, investiția obținută prin MVP Angels ne oferă susținerea de care avem nevoie pentru a ne dezvolta la scară globală, prin accesul la conexiuni, expertiza mentorilor și susținerea advisorilor”, a declarat Claudiu Murariu, Fondator & CEO InnerTrends.

MVP Angels este în căutarea următoarelor echipe în care să investească. Acestea vor fi selectate dintre absolvenții MVP Academy, program de accelerare adresat startup-urilor în tehnologie din regiune cu potențialul de a dezvolta produse tech cu potențial de creștere global. Cea de a treia ediție a programului de accelerare va avea loc la TechHub Bucharest în perioada 11 aprilie – 31 mai și va aduce împreună 12 startup-uri. Aplicațiile vor fi deschise în curând pe site-ul programului http://mvpacademy.co