‘’Ne pregătim pentru un aflux de pacienți cu cazuri simple și investim în cât mai multe cabinete care să le trateze; continuăm să facem și lobby pentru decontarea serviciilor de către Stat sau angajator, prin abonamentele stomatologice. Mutăm deci accentul de pe tratare pe prevenție în modelul de business, fiindcă peste jumătate dintre copiii și tinerii sub 17 ani nu accesează tratamentul recomandat de stomatolog și se văd consecințele în viața de adult”, declară Dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu.
Dr. Leahu vede leadership-ul din industrie cu un accent pe investiții în tratamentele necostisitoare. Astfel, al nouăsprezecelea centru stomatologic recent lansat în București este al doilea ca mărime dintre cele opt clinici stomatologice ale rețelei din capitală, investiția de 800.000 fiind astfel dedicată resurselor pentru manopere necostisitoare.
Spațiul are 740 de metri pătrați și găzduiește douăsprezece cabinete, bloc operator, radiologie și zonă dedicată serviciilor pentru copii, care integrează tehnologia de tip gamification, conform conceptului “Academia Spațială” Dr. Leahu.
Românii la stomatolog
Majoritatea pacienților de peste 50 de ani solicită cel mai des tratamente cu implanturi dentare (15%) și proteze (14%), arată cea mai amplă analiză a companiei, care a interpretat datele a aproximativ 50.000 de pacienți care au accesat, în ultimele 18 luni, circa 500.000 de servicii în clinicile Dr. Leahu din toată țara.
Chiar și tinerii sub 30 de ani vin la stomatolog cu afecțiuni care necesită deja tratamente de canal (18%), din cauză că nu au fost tratați la vârste mai fragede, consideră medicul: “Dacă nu te duci la stomatolog începând cu primul dinte, ajungi să ai la 35 de ani problemele care apar, în mod obișnuit, după 65. Asta arată și analiza noastră, tineri adulți cărora suntem nevoiți să le facem extracții la 20 de ani, fiindcă până atunci, cel puțin jumătate dintre ei au stat cu carii.
”E vital să avem un program național pentru sănătatea copiilor. O treime din părinți nu-și duc nici acum copiii la dentist, majoritatea din cauza lipsei banilor”, adaugă Dr. Ionuț Leahu.
Cel mai recent studiu Kantar, comandat de Clinicile Dentare Dr. Leahu au confirmat pentru al patrulea an la rând că o treime din părinți nu-și duc nici acum copiii la dentist, majoritatea din cauza lipsei banilor. Nici cei care își duc, totuși, micuții la stomatolog nu respectă opinia specialistului: 57% dintre serviciile stomatologice necesare copiiilor nu au fost accesate de părinți. Diferența cea mai mare apare în rândul tratamentelor cu aparate dentare (77,69%), sigilări (65,55%) și obturații dentare (61,30%).
Datele pacienților care s-au tratat în clinicile companiei arată că incidența cariilor dentare la copiii sub 10 ani este încă extrem de ridicată, jumătate dintre ei suferind de această afecțiune.