„Obiectivul nostru principal rămâne asigurarea accesului tuturor pacienților la servicii stomatologice și a dreptului de a alege tratamentul și echipa medicală, ceea ce e o obligație legală, nu doar morală, a sistemului de sănătate. Pentru a ajunge însă cât mai rapid la acest deziderat, am ales o echipă de lideri puternici, cu experiență relevantă în business și pregătire temeinică în management, cu care putem reforma împreună calitatea vieții în România”, a declarat medicul Ionuț Leahu, fondator al Rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Acesta consideră că pentru a putea mișca lucrurile rapid și eficient, e nevoie de o companie puternică, stabilă, care să poată deveni vocea pacientului atunci când acesta nu primește de la sistem ce are nevoie.

Noul Advisory Board se va concentra pe atingerea obiectivelor de business ale rețelei de clinici pentru următorii cinci ani, care cuprind extinderea acesteia până la un număr total de 36 de centre stomatologice, 100.000 de pacienți tratați pe an, atingerea cifrei de afaceri de peste 50 de milioane de euro și listarea pe segmentul principal al Bursei de Valori București.

Cei patru consultanți vor ajuta compania să consolideze practici de management eficiente, să fie conectată la dinamica contextului economic actual, să prevadă tendințele relevante și să identifice noi poziționări strategice.

Echipele de medici din rețeaua de clinici tratează deja pacienți în nouă orașe din România (Ploiești, București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași și Sibiu) iar de anul trecut și în Londra, prima unitate medicală a companiei deschisă în afara țării. Compania a atins o cifră de afaceri de 59,2 milioane lei în 2020, anul debutului pandemiei, cu 18% mai mult decât anul anterior, potrivit rezultatelor financiare preliminare consolidate.

“În momentul în care un business integrează în echipă un advisory board, dă dovadă de maturitate, mai ales prin disponibilitatea de a deschide dialogul cu experți din alte industrii și de a apela la experiența și resursele lor. Numitorul comun al acestui grup de consilieri e încrederea în viziunea acestei companii și în forța și determinarea echipei de lupta în continuare pentru visul său”, spune Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital, care a preluat, anul trecut, o participaţie minoritară în reţeaua de clinici.

Cine sunt cei patru antreprenori din board-ul Clinicilor Dr. Leahu?

Fady Chreih conduce Rețeaua de sănătate Regina Maria din 2013, anterior ocupând funcția de director executiv. A studiat la Harvard, Stanford University și London Business School și a absolvit recent International Directors Programme la INSEAD. În ultimii ani, a devenit tot mai implicat în promovarea accesului echitabil la educație de calitate, fiind membru în board-ul Teach for Romania și United Way Romania.

Andreea Pipernea este CEO al NN Pensii din 2017 și vicepreședintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din Romania. A absolvit cursurile EMBA la ASEBUSS/ Kennesaw State University, are o diploma în risk management de la Georgetown University și a obținut anul acesta certificarea ca Independent Director de la Henley Business School. Are peste 20 de ani de experiență în banking, asset management și piețe de capital.

Marius Ștefan este CEO Autonom, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România. Susține educația și antreprenoriatul, fiind parte din board-ul mai multor organizații precum Teach for Romania, Romanian Business Leaders, YPO Romania, Endeavor și The Entrepreneurship Academy, dar și a diverselor companii, precum OMV Petrom. Prin Fundația Autonom, încurajează toți colegii să se implice în proiecte educaționale dedicate comunităților.

Radu Georgescu a lansat GECAD Software în 1992, transformat după aproape 25 de ani în compania de venture capital GECAD Ventures și a marcat o tranzacție importantă pe piața de profil prin vânzarea actualei companii PayU România către grupul sud-african Naspers. Anul trecut, a devenit partener și membru al board-ului Seedblink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune.