UPDATE 20 mai, ora 10:

Suma targetată de Undelucram pentru această rundă seed este de 600.000€, dintre care 100.000€ este participarea fondului de investiții GapMinder VC și Oana Ciornei, managing partner al Amrop - companie de recrutare pentru funcții de management. GapMinder și Oana Ciornei au mai investit în Undelucram în 2019 suma de 300.000€. Restul de 500.000€ revin investitorilor înregistrați pe SeedBlink, într-o campanie mixtă.

Cofondatorii Undelucram cedează un pachet de aproximativ 12.24% din acțiuni pentru suma de €600.000, respectiv 10.2% pentru suma vizată prin equity crowdfunding pe SeedBlink, evaluarea companiei pre-money fiind de 4.3M €.

Această rundă va fi utilizată pentru creșterea regională a Undelucram (România, Grecia, Ungaria, Cehia, Moldova, Bulgaria, Ucraina și Polonia) și dezvoltarea algoritmilor de machine learning și job matching. Până la sfârșitul anului 2021, compania își propune să ajungă la aproximativ un milion de utilizatori la sfârșitul acestui an și venituri de 1M € în regiune la finalul anului 2022.

Detaliile listării Undelucram.ro pe SeedBlink pot fi accesate aici.


Runda este susținută de fondul de investiții GapMinder și Oana Ciornei, managing partner al Amrop - companie de recrutare pentru funcții de management, aceștia alocând 100.000 de euro din suma targetată. GapMinder și Oana Ciornei au mai investit în Undelucram în 2019 suma de 300.000 de euro. De asemenea, compania a mai atras o finanțare de 150.000 de euro în 2017.

Venituri de un milion de euro în regiune la final de 2022

Undelucram este o rețea regională de platforme de employer branding și recrutare online, aceasta fiind lansată în 2011 de către Costin Tudor (39 de ani). Platforma oferă informații despre angajatori, salarii, beneficii și modul în care se desfășoară interviurile de angajare.

Investiția targetată pe SeedBlink va fi utilizată timp de un an pentru creștere regională (România, Grecia, Ungaria, Cehia, Moldova, Bulgaria, Ucraina și Polonia) și dezvoltarea algoritmilor de machine learning și job matching.

Platforma are peste 750.000 de utilizatori la nivel regional și targetează să ajungă la aproximativ un milion la sfârșitul acestui an. De asemenea, managementul Undelucram mizează pe venituri de un milion de euro în regiune la finalul anului 2022.

Planuri de extindere în nordul Africii și Orientul Mijlociu

“Această investiție ne va susține în a ne îndeplini planurile de consolidare a prezenței regionale și, implicit, de a deveni un punct relevant de informare în regiune. De asemenea, luăm în calcul să ne extindem în nordul Africii și Orientul Mijlociu. Am dezvoltat o serie de instrumente prin care avem capacitatea de a crea tehnic o platformă Undelucram pentru orice zonă geografică în maximum trei săptămâni”, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO al platformelor Undelucram.

Compania s-a extins începând cu 2019 în Grecia, Ungaria, Cehia și Republica Moldova, iar în 2020 și-a început operațiunile în Ucraina, Bulgaria și în Polonia. Platformele Undelucram sunt operate în limba locală și sunt adaptate fiecărei țări.

Comunitatea funcționează pe un model business-to-business bazat pe abonament anual, iar serviciul este atât în zona de Employer Branding, cât și în cea de recrutare online. Platforma are la bază algoritmi de machine learning și date agregate despre utilizatori, date care potrivesc interesele candidaților din piața muncii cu cele ale angajatorilor.

“Undelucram.ro nu este o platformă de recrutare convențională. Aceasta îmbină feedback-ul angajaților cu paginile de employer branding astfel încât persoanele care vor fi recrutate să fie în cunoștință de cauză. După ce a fost validată de piața românească, acum platforma se extinde regional păstrând amprenta fiecărei țări. Este un startup dinamic și inovator, care se încadrează bine în tipicul finanțărilor SeedBlink”, declară Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.

“Am investit prima dată în Undelucram în 2019 când această platformă era la începutul dezvoltării sale regionale. În prezent, Undelucram nu are planuri doar de creștere rapidă în Europa, ci și să se extindă în Africa și Asia. Le vom fi alături și în această rundă de finanțare, mai ales acum, când piața muncii trece prin schimbări fundamentale, iar angajații și angajatorii au nevoie de instrumente prin care să se cunoască mai bine”, spune Sergiu Roșca, partener fondator GapMinder VC.