Designul e mai bun ca anul trecut

Ce nu mi-a plăcut anterior la Buds Pro a fost designul, pentru că spre deosebire de Buds Live ieșeau destul de mult din ureche și asta mă deranja. Apreciez aspectul discret. Pentru generația de anul acesta Samsung a modificat discret designul. Poate fi descris ca un fel de Airpods inversate, într-o formă de fasole încolțită acolo unde ies inserturile de silicon ce intră în ureche.

Sunt căști foarte ușoare, de 5,5 grame fiecare și au dimensiuni reduse. Așadar, atunci când le pui în urechi mici ca ale mele încap perfect și stau la același nivel, fără să pari un alien. De asemenea, gripul din ureche este confortabil.

Dacă vrei o izolare fonică de calitate îți recomand să le împingi un pic ca să le fixezi pe ureche, dar ele stau confortabil și doar dacă le pui mai grăbit. Așadar, am dorit ca Samsung să reducă dimensiunile și a făcut-o. Puncte bonus aici.

În plus, calitatea materialelor este mai bună ca în anii anteriori, nu ai senzația de plastic, iar finisarea mată le conferă o aderență ca și cum ar fi de cauciuc. Față de designul generației anterioare de Pro e o îmbunătățire clară, iar greutatea este redusă.

Izolarea fonică este excelentă

Pentru că vorbim de căști Pro, atunci trebuie să avem un sunet reușit, iar Buds 2 Pro reușesc să izoleze fonic până la 100 de Hz și mi-a plăcut enorm cât de bine o fac, atât la birou, cât și pe stradă, în mers.

Calitatea sunetului este Hi-Fi pe 24 de biți cu un difuzor pe două căi. Avem 360 audio și suport multichannel. Redarea audio mi s-a părut fidelă, atât cât se poate pentru asemenea căști, dar dacă e să comparăm cu alte dispozitive din aceeași categorie de preț, Samsung ia puncte bonus. În plus, izolarea fonică este excelentă și am folosit-o inclusiv în medii aglomerate, ba chiar testând-o mergând în mașină cu geamurile deschise. Poți dezactiva izolarea ținând apăsat pe căști sau direct din aplicația dedicată pentru telefon.

Difuzorul bass oferă un sunet mai profund, fără pretenții foarte mari, dar care reușește să transmită apropierea muzicii destul de fidel, iar acutele sunt clare. Samsung Galaxy Buds 2 Pro are 3 microfoane de raport semnal-zgomot pentru frecvențe înalte, iar miniaturizarea tehnologiei mi se pare excelentă. Detectează și elimină sunete exterioare inclusiv cum ar fi vântul.

Singurul dezavantaj pe care l-aș putea identifica este faptul că uneori Buds 2 Pro trec între izolare și ambiental singure, încercând să se adapteze la mediu, într-un mod relativ incomod și neașteptat. Dacă răspunzi la telefon căștile recunosc vocea prin Voice Detect și dezactivează izolarea, activând sunetul ambiental.

Autonomia bateriei este rezonabilă

O voi spune din start că nu aveam pretenții foarte mari de la căști, dar în același timp voiam să reziste bateria pentru activități curente. Eu le folosesc pentru muncă, în fața laptopului și de multe ori îmi pun o cască în ureche noaptea și bag un podcast care mă urmărește cât dorm.

Samsung nu a îmbunătățit autonomia față de anii anteriori. Ai cinci ore de ascultare continuă cu izolare fonică, la același nivel cu Airpods Pro. Cu tot cu încărcarea in case ai 18 ore de ascultare. Nu îți vor face probleme dacă ai un program normal, dar dacă vrei să faci un all nighter de muncă și să asculți muzică atunci s-ar putea să ai nevoie de căști de rezervă. Un avantaj e un fast charge în carcasă, pentru că cinci minute oferă o oră de baterie. Încărcarea se face wireless sau prin USB C.

Nu sunt cele mai potrivite pentru sport

Deși au rezistență la apă IPX7, rezistență la praf și au o izolare fonică de excepție, dar și un mod ambiental ca să poți să le porți pe bicicletă sau la alergat, nu sunt cele mai bune pentru sport. Le-aș încadra în categoria căștilor de lifestyle, unisex.

Gripul este bun pentru activitate obișnuită, dar dacă alergi riscul de a cădea este foarte mare. La orice agitație a capului, căștile dau să cadă și nu sunt bine ancorate.

Așadar, deși le-ai putea folosi la alergat, nu aș recomanda asta. Le-ai putea folosi să te scufunzi în apă, dar nu aș recomanda asta. Mai degrabă le-aș vedea ca un companion pentru bicicletă de exemplu, dar cu modul ambiental pornit, ca să poți auzi ce se întâmplă în jurul tău. Centrul lor de greutate axat pe partea superioară le face destul de înclinate să cadă.

Competiție și preț

Samsung Galaxy Buds2 Pro vin în 3 variante - albe, negre și mov. Mov nu l-aș recomanda bărbaților, dar e doar chestiunea mea personală. E cam la același nivel cu Airpods Pro ca preț, la aproximativ 900 de lei, un pic mai scumpe decât Huawei FreeBuds 2 Pro și cu aproximativ 200 de lei mai scumpe decât cele de anul trecut.

Ai căștile de anul trecut? Nu merită să upgradezi. Vrei să ai căști care seamănă cu Airpods? Nu sunt pentru tine. Buds2 Pro au o calitate de excepție a izolării fonice și o calitate rezonabilă a sunetului, plus un microfon foarte bine adaptat pentru convorbiri. Dacă vrei căști compacte, cu design bun, pentru Android în principal, deși merg bine și pe iPhone, atunci sunt pentru tine.

Așadar Samsung Galaxy Buds2 Pro sunt primele căști Pro care-mi plac de la Samsung și pe care le-aș purta pentru dimensiunea lor compactă și pentru izolarea fonică. Dacă ești în căutarea acestor lucruri, fără să dorești căști over ear, atunci sunt pentru tine. Designul e mai bun și totul e mai rafinat. Dar dacă ai deja căști cu izolare fonică sau generația anterioară, mai merită să aștepți doar un pic.