Aplicația lansată acum 2 săptămâni vine cu un design nou, funcționalități cerute de clienți și securitate. Hai să vedem ce știe să facă aplicația First Bank.

Odată ce instalezi aplicația pe un iPhone sau pe un telefon cu Android, dacă nu ești client First Bank, poți să introduci adresa ta de mail, un PIN și să treci la următoarea etapă a contului.

Deschizi un cont direct din aplicație

Pentru că tranzacțiile digitale trebuie să fie securizate și identitatea noastră protejată, odată ce ai făcut contul ești invitat să fotografiezi buletinul tău, pe o parte și pe cealaltă, iar apoi să trimiți un video selfie cu audio inclus, în care să pronunți 3 cifre care apar pe ecran. Astfel, First Bank va ști că e vorba de tine, cel din buletin.

Odată ce ai deschis contul din aplicație, poți să te bucuri de toate facilitățile.

Primul ecran îți arată conturile tale deschise la First Bank, dar și butoane rapide de a face transferuri între conturile tale, dar și către alte conturi. De asemenea, ai o listare detaliată a cheltuielilor tale pentru a avea acces la controlul financiar.

În plus, pe primul ecran vei descoperi și comenzi rapide prin care poți plăti furnizorii la care ești abonat. Poți să o faci o scanare de cod de bare de pe factura fizică sau poți căuta furnizorii direct în aplicație, de la cei de telefonie, la cei de energie sau chiar asociațile de proprietari înscrise în platforma digitală E-bloc. De asemenea, ai integrată platforma ghiseul.ro pentru a putea să plătești taxele și impozitele.

Dashboard-ul inițial se poate personaliza în funcție de nevoi, dar puteți seta și plăți rapide către anumiți beneficiari.

Conturi suplimentare și economii în aplicația First Bank

Ce mai poți face însă direct digital din aplicație? Ei bine, în secțiunea Magazin ai mai multe opțiuni.

Poți deschide un cont suplimentar, fie el un cont curent sau un cont de economii, în dolari, euro sau lei. Contul curent poate fi deschis în franci elvețieni, în euro, lire sterline, dolari sau lei.

Pentru cei care vor să aibă un comportament financiar responsabil, poți să deschizi un depozit direct din aplicație. Cum faci asta?

Setezi suma pe care vrei să o pui deoparte, iar apoi perioada. Aceasta poate fi de 100 de zile, o lună, 3 luni, 6 luni sau un an. În funcție de durata depozitului, vei avea și dobândă preferențială ce va fi calculată automat în aplicație și va fi afișată imediat ce introduci suma și durata.

Pentru cei care fac cumpărături online și vor o doză suplimentară de securitate, pot fi emise și carduri virtuale foarte rapid. Cu acestea, poți să faci cumpărături online și poți să emiți unele diferite în funcție de comerciantul online. De ce e bun un card online? Pentru că te poate ajuta să plătești în siguranță, fără să ai grija furtului de date, de exemplu.

Tot ca un segment de educație și responsabilitate financiară, aplicația are și funcția Pay and Save. Aceasta e una deja cunoscută pentru mulți utilizatori de banking, ea rotunjește orice tranzacție și o mută într-un cont de economii. Pentru a face acest lucru trebuie să vă creați digital un cont de economii.

Pachete disponibile pentru clienți

Mi-a plăcut în timpul testării aplicației modul în care arată, dar și interfața simplă pe care am reușit să o înțeleg foarte rapid. E un lucru util și pentru cei care și-au digitalizat relația cu banca într-un fel nevoiți de pandemie.

Printre alte noutăți aduse de aplicație e și deschiderea pachetului My Liber, unde ai toate obligațiile de plată gratuite în următoarele 6 luni. După această perioadă, beneficiile rămân gratuite pentru cei care încasează venituri recurente de minimum 4.500 de lei. Sau e un cost de administrare de 35 de lei pe lună.

Mai sunt și alte pachete disponibile la First Bank, precum cel numit My Practic, la care ai nevoie de încasări de 500 de lei pe lună sau pachetul My Relaxat.

Mă bucură să văd din ce în ce mai multe bănci care ascultă clienții și digitalizează relația cu ei. E important pentru aceștia să poată deschide conturi online, fără deplasări la sucursale fizice, dar și să facă un mix de operațiuni, de la transferuri la plata utilităților. În plus, voi aprecia mereu o aplicație care arată bine.