Spre deosebire de titlul anterior din seria Black Ops, Cold War aduce înapoi campania single player și nu pot decât să mă bucur nespus. Înțeleg și știu că această campanie nu mai este un punct principal în dezvoltarea acestor jocuri, ci multiplayer-ul. De acolo vin banii și season pass-urile și alte mini tranzacții care aduc bani frumoși pentru Activision.

Totuși, oferind o campanie single player, jocul poate atrage și jucătorii casual apoi după ce termină campania pot încearcă și modul multiplayer.

Războiul rece devine fierbinte

În acest nou titlu, joci cu Bell și, alături de coechipierii tăi americani din alte titluri, Woods și Mason, dar și de alții noi ca Adler, Park sau Sims, ai misiunea de a-l opri pe Perseus, un agent sovietic care s-a reactivat după vreo 12-13 ani de tăcere. Așadar, ai parte de misiuni în mai multe locuri de pe glob în care încerci să afli ce pune la cale Perseus, să-i destabilizezi rețeaua de spioni și așa mai departe.

Lucrurile încep normal, apoi, în stilul clasic Black Ops, devin mai confuze spre final. Ai parte de mici răsturnări de situație și un sfârșit al poveștii care poate varia în funcție de anumite alegeri pe care le faci. Este o campanie interesantă, dar parcă prea apropiată narativ și tematic de primul Call of Duty: Black Ops.

În ceea ce privește misiunile acestea sunt variate: atât ca locație, dar și ca gameplay. Vei avea parte de misiuni nebunești cu explozii, urmăriri și situații limită, dar și altele mai liniștite de stealth, respectând ideea de Black Ops. De-a lungul orelor de joc ai ocazia să încerci mai multe tipuri de arme și să vezi cum funcționează.

Acțiunea fiind setată în anii 80 ai parte de vremurile de atunci fie că vorbim de Berlin, Moscova sau alte locații. Mi-au plăcut în mod special inserțiile de muzică pop americană și a fost foarte frumos făcută misiunea din Rusia unde te trezești într-un oraș machetă construit după imaginea unui oraș american și în timp ce gloanțele zboară auzi muzica pop specifică anilor 80.

În ceea ce privește lungimea campaniei, aceasta este una scurtă. Eu am terminat-o în aproape jumătate de zi. Mi-ar fi plăcut să fie mai lungă, dar mă mulțumesc și cu atât având în vedere că Black Ops-ul anterior nu a avut campanie deloc.

Grafică & Ray Tracing

Am rulat jocul pe un sistem proaspăt actualizat de mine format dintr-un procesor Ryzen 5 5600x, placă de bază Asus Prime x570-P, 16 GB RAM HyperX Predator 3200 MHz și o placă video Nvidia RTX 2080 Ti. În aceste condiții jocul a rulat fără probleme și am avut peste 60 FPS pe setări grafice Ultra (ray tracing ultra + dlss quality) la rezoluție 3440 x 1400 în majoritatea situațiilor, iar în zonele indoor am atins chiar 115 FPS.

Indiferent că activezi sau nu ray tracingul jocul arată excelent. Personajele sunt foarte bine realizate, la fel și animațiile acestora. Armele sunt și ele excelent realizate și atenția la detalii este mare. Nu în ultimul rând, cum spuneam și mai sus, diversitatea locațiilor este bună și nu doar că îți dă ocazia să joci diferit, dar și să vezi elemente grafice pe care altfel le-ai fi ratat.

Revenind la ray tracing, aici ai ocazia să vezi ce poate face această tehnologie și am impresia că multe hărți au fost create special pentru a-ți arăta reflexii și umbre. Vei juca misiuni în locuri abandonate și întunecate unde vei avea ocazia să vezi cum se comportă luminile și umbrele, dar și în zone ca Berlin unde poți vedea cum reacționează lumina la ploaie, neoane și alte surse de lumină. Ar fi păcat să cumperi jocul și să intri în multiplayer cu toate setările pe low, fără să experimentezi frumusețea grafică a lui Cold War.

Alte moduri de joc nu am încercat, dar voi intra în modul Zombies și în multiplayer după ce termin de scris acest review. Am avut ocazia să încerc câteva ore de joc în multiplayer în beta și mi-a plăcut ce am văzut. Mi se pare că oferă un gameplay la fel de distractiv și „addictive” ca Modern Warfare, însă aduce și niște schimbări care mie îmi plac, cum ar fi un time to kill ceva mai lung.

Per total, Call of Duty Black Ops Cold War nu aș spune că este o revelație ca primul Black Ops, însă este un titlu care merită adăugat la colecție. Dacă ești fan shootere și nu ai mai jucat un Call of Duty de mult atunci ar merita să încerci Cold War.