Căștile LG Tone HBS-FL7 sunt disponibile în România și printre avantajele lor competitive sunt faptul că în interiorul carcasei există o lumină UV care se presupune că ucide bacteriile, conectivitate cu Google Assistant, dar și faptul că dispozitivul este foarte ușor, iar autonomia e relativ mare.
Le-am folosit mai bine de o săptămână jumătate drept căști principale și putem să tragem câteva concluzii pentru pasionații tipului acestuia de căști.
Design LG Tone HBS-FL7
Căștile sosesc întro carcasă circulară de mici dimensiuni care poate fi comparată cu cea de la Huawei Freebuds sau chiar Apple Airpods. Carcasă se poate pune destul de ușor în buzunar și nu incomodează.
Carcasa e dintr-un plastic negru și are o mufă de încărcare USB-C. Deschiderea capacului se poate face destul de ușor cu un singur deget pentru a putea să iei căștile. Recunosc că aș fi apreciat poate un buton sau o modalitate un pic mai rapidă pentru deschidere, decât cea manuală, dar altfel nu e nicio problemă.
În interior căștile au o formă hibridă. Partea care se introduce în ureche aduce cu lacrimile de la Huawei, Apple sau Oppo, ceea ce duce la o poziție confortabilă a căștilor și la faptul că nu te izolează cu totul de împrejurimi. LG oferă și dopuri care se pun deasupra pentru a menține praful și mizeria deoparte. În zona exterioară căștile nu au dimensiune mare, dar aduc mai mult cu niște dropsuri sau cu un handsfree.
Nu e cea mai atractivă formă per total, dar odată ce le pui în ureche arată destul de bine și sunt discrete, ceea ce eu apreciez la căștile wireless de tip earbuds. Plus că renunță la o formă care era inovatoare, dar a devenit obișnuință.
Specificații tehnice pentru LG Tone HBS-Fl7
Căștile sunt realizate în colaborare cu Meridian și oferă un audio foarte de calitate. Deși căștile nu stau foarte fixe în ureche, așa cum stau cele cu dopuri, am apreciat faptul că atunci când le-am folosit la muncă am avut audio de foarte bună calitate, clar.
Sunt foarte bune dacă vrei să asculți orice tip de muzică, de la metale grele la sunete de chill. Cu toate acestea, nu le-aș recomanda pentru cei care sunt pasionați de podcast-uri, pentru că dacă te duci în metrou sau pe stradă, nivelul audio nu va fi destul de bun pentru a fi relaxat. Asta vine din faptul că în ureche căștile sunt foarte lejere. Ceea ce e un plus, că nu m-au durut niciodată urechile, dar un minus audio.
La nivel de izolare fonică, nu avem de-a face cu așa ceva. Poți să stau cu ele în permanență și să vorbești cu cineva atunci când nu ai muzică în ele și să auzi tot ce se vorbește. Sunt mai degrabă foarte bune pentru birou, dar mai puține pentru spații aglomerate.
De asemenea, la nivelul specificațiilor tehnice și a dotărilor, LG Tone HBS FL7 vin și cu Google Assistant, ceea ce poate fi util pentru o plajă relativ limitată de persoane, dar dacă vrei să dai comenzi rapide telefonului, funcționează destul de bine. În plus, pe marginea căștilor ai un spațiu tactil unde poți selecta următoarea piesă, să chemi asistentul vocal și să setezi alte funcții. Am apreciat faptul că la nivel de design acea zonă e evidențiată foarte bine și funcționează mult mai bine decât pe alte modele, mai ales cele cu formă de Apple Airpods, unde mă chinui să găsesc butonul tactil.
Microfonul e util pentru conversații, dar nu va fi foarte util dacă vei dori să faci videoconferințe cu el sau să înregistrezi ceva de calitate. Își face treaba, dar are destul de mult zgomot și per total transmite o calitate telefonică, nu atât de digitală.
Am conectat căștile la telefonul meu cu Android, Oppo Reno 3 Pro 5G și a funcționat foarte bine, atât în apeluri, cât și pentru muzică. L-am conectat și la laptop și iPhone. Pe laptop am simțit o problemă de lag în video-uri și dacă fac videoconferințe, de asta nu le recomand atât de mult decât pentru entertainment pe telefon.
Încărcarea se face cu USB-C și durează aproximativ o oră pentru căști și o oră jumătate pentru carcasă. Iar la nivel de autonomie mi-au plăcut. Nu ai un indicator foarte clar al nivelului bateriei, ci doar o notificare audio când mai ai foarte puțină energie. Dar am putut să duc de dimineață până seară fără probeleme.
Software și alte caracteristici
LG oferă pe Android și o aplicație numită LG Tone & Talk App. Aș încadra-o totuși la bloatware, pentru că nu are funcții foarte utile, fiind mai mult o unealtă de marketing. Îți arată nivelul bateriei, poți modifica volumul și ai 4 setări de sunet - Normal, Bass, Flat, Treble.
De asemenea, poți schimba setările privind notificările și poți accepta dacă notificările îți vor fi citite sau nu audio. Recomandarea mea ar fi să nu. O altă funcție utilă e că poți cauți căștile dacă le-ai pierdut pe jos. Din aplicație apeși Find my Earburd iar acestea vor scoate un sunet pentru a te duce după ele.
Pe lângă aceste caracteristici, LG Tone HBS-FL7 mai are și lumină UV în carcasă în timp ce le încarci pentru a elimina bacteriile. Evident că nu potsă testez eficacitatea, dar presupunerea noastră e că e un feature util, dar nu neapărat cel mai căutat. Nu, nu elimină virușii, dar dacă aveți o pereche în casă și le schimbați între voi, e util.
Preț și disponibilitate LG Tone HBS-FL7
Căștile nu sunt peste tot disponibile în România, dar în momentul au un preț foarte bun comparativ cu alte modele de pe piață. Le poți găsi la 500 de lei la wannder.ro, reduse de la 900 de lei.
Dacă prețul inițial l-aș fi considerat destul de mare pentru ceea ce oferă ele față de alți rivali de pe piață, la această reducere sunt printre căștile foarte potrivite de cumpărat.
Dar de către cine? Concluzia noastră e că LG Tone HBS-FL7 sunt pentru cei care nu vor izolare fonică totală, dar care vor să folosească earbuds în oraș, în mașină, la birou. Ele oferă sentimentul de spațialitate și auzi ce se întâmplă în jur atunci când trebuie, dar calitatea audio e foarte bună. De asemenea, nu le-aș recomanda pentru sport, pentru că pot cădea destul de ușor din ureche.