Versa este cel de-al doilea smartwatch lansat de către cei de la Fitbit, companie cu tradiție pe piața trackerelor de fitness. Iar dacă în cazul modelului Ionic era evident că e un gadget destinat celor cu apetit pentru mișcare, Fitbit Versa e genul de dispozitiv pe care îl poți purta oriunde, nu doar la sală.

Fitbit Versa este unul dintre cele mai ușoare smartwatch-uri disponibile la momentul actual. Este făcut din metal și are o formă pătrățoasă, iar colțurile sunt rotunjite. Ecranul e și el pătrat și margninile sunt destul de groase. Sub el se găsește logo-ul companiei, iar pe margini avem trei butoane. Pe partea din spate se găsește senzorul pentru puls, iar cureaua din silicon de calitate bună poate fi înlocuită ușor, mulțumită mecanismului special. Ceasul arată bine și poate fi purtat la ținute casual, iar curelele din piele îi pot aduce un plus de eleganță, pentru a-l asorta cu o cămașă și un sacou. Materialele folosite se simt premium, iar greutatea mică a ceasului îl face comod de purtat chiar și în timpul nopții.

Ecran și autonomie

Iar dacă tot am menționat ecranul, să vorbim un pic mai în detaliu despre el.

Display-ul Fitbit Versa măsoară 0,94 inch în diagonală și este de tip LCD. Este tactil, deci îl vei folosi pentru a naviga printre aplicații, alături de cele trei butoane de pe laterale. Este luminos, deci vei putea să-ți citești notificările și atunci când ești pe stradă, la soare. Reacționează bine la atingeri dar, din păcate, nu poate fi setat să rămână mereu pornit.

Cei de la Fitbit au optat pentru această soluție pentru a crește autonomia.

Fitbit Versa este un smartwatch care nu te lasă la greu. Are o autonomie de aproximativ patru zile, lucru de apreciat, mai ales că este un gadget pe care ar trebui să-l porți și în timpul nopții. Bateria se încarcă complet în circa două ore, cu ajutorul încărcătorului special inclus în pachet.

Review Fitbit Versa - utilizare și preț

Ce poți face în cele patru zile cu Fitbit Versa?

Fitbit Versa funcționează pe baza sistemului de operare Fitbit OS și se conectează la dispozitivele cu Android și la iPhone-uri. Îl legi de telefon prin aplicația Fitbit, aplicație universală pentru toate produsele companiei. Acolo poți alege să schimbi fața de ceas, poți alege aplicațiile pe care le vrei pe dispozitiv și tot de acolo transferi muzică și blochezi sau permiți notificări. Sunt suficiente watchface-uri, iar lista cu aplicații crește constant dar, din păcate, notificările sunt doar pasive, însemnând că nu poți răspunde la mesajele primite în aplicații precum Messenger sau WhatsApp. Gadgetul vine cu funcții pentru cei care fac mișcare și identifică automat alergatul, înotul, ridicatul de greutăți, mersul cu bicicleta sau alte tipuri de antrenamente. Nu vorbim doar despre un device care îți numără pașii, ci de unul care îți monitorizează constant ritmul cardiac și nivelul de oxigen din sânge. Din păcate, nu dispune de GPS, deci va trebui să-ți iei telefonul cu tine pentru a-ți calcula distanțele alergate pe traseu.

Versa e rezistent la apă, iar pe lângă toate funcțiile descrise mai sus, mai are una interesantă, destinată exclusiv femeilor.

Este vorba despre capacitatea ceasului de a monitoriza ciclul menstrual. Fitbit Versa le poate avertiza pe doamne și domnișoare când se apropie acea perioadă a lunii, le poate spune care sunt perioadele fertile și există și opțiunea de a nota diverse simptome în aplicație.

Fitbit Versa e un dispozitiv relativ accesibil. Are un preț de circa 1.050 de lei și oferă suficient de multe încât să-și merite cu vârf și îndesat banii. E un gadget pentru toată lumea, nu doar pentru cei care merg constant la sală și e ușor de asortat la orice ținută.