Lectură de 5 min

REVIEW Honor 70 - un midrange bun, dar cu un preț cam mare

Abonează-te pe  
Honor vrea să-și facă loc pe piața europeană și pe cea românească, iar una dintre propuneri este Honor 70, un smartphone cu potențial, dar cu un preț cam mare.

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

HONOR, compania care s-a desprins din HUAWEI la finalul anului 2020, s-a lansat oficial pe piața din România în mai anul acesta, iar atunci a adus pe plan local telefoane de buget, dar și un flagship. Despre Honor X8 și Honor Magi4 Pro am scris pe start-up.ro și puteți citit review-urile acolo.

Cele două telefoane erau la extreme, însă Honor 70 este un midrange cu niște caracteristici interesante. Primul contact a fost la IFA, în urmă cu două săptămâni, unde am avut ocazia să stau de vorbă și cu Tony Ran, președintele Honor Europa. El a anunțat la IFA că Honor va aduce un telefon pliabil nou pe piața europeană, brandul având deja un asemenea model în China.

Honor era un sub - brand al Huawei, însă compania este independentă acum, dar asta nu înseamnă că este complet diferită. Unii dintre angajații Huawei sunt acum angajații Honor și produsele companiei împart multe similarități cu produsele Huawei. Strategia companiei este aceea de a acoperi toate nevoile clienților de aceea vor să lanseze telefoane accesibile, dar și flagship-uri.

În același timp, compania lansează și alte produse smart precum laptop-uri și tablete, iar cu ajutorul sistemului de operare MagicOS va exista o mai mare conectivitate între acestea. De exemplu, vei putea trece o fotografie de pe telefon pe laptop sau tabletă foarte simplu, trăgând imaginea de pe un ecran pe altul.

Honor 70 pare să fie cel mai interesant produs al companiei pentru piața din România deoarece nu este la fel de scump ca Magic4 Pro, dar vine cu funcții și caracteristici interesante.

Design

Primul lucru prin care se remarcă Honor 70 este chiar aspectul. Acest smartphone este disponibil pe negru, verde, versiuni simple și frumoase apoi mai este acest crystal silver, care pare să fie un telefon obișnuit care a trecut pe la emisiunea „Pimp my ride” și acum sclipește din toate unghiurile.

Are acest model de diamant și sclipici în partea de jos. E cât se poate de bling și arată bine. Clar nu este stilul meu, dar un asemenea dispozitiv sigur iese în evidență. De asemenea, și cele două module rotunde de pe spate contribuie la aspectul elegant al acestuia. În dreptul lor avem și un buton de volum și cel de pornire, iar pe partea cealălaltă nimic.

Jos avem portul de încărcare, difuzorul și sertarul pentru cartela SIM. Marginile acestuia sunt ușor rotunjite și asta îi dă o manevrabilitate mai mare. Senzorul de amprentă este sub ecran și funcționează bine, iar telefonul este subțire la 7,9 mm și ușurel la 178 de grame. Telefonul arată și se simte bine construit, însă învelișul este din plastic. Din păcate, mai apar și amprente pe spate, dar fiind spatele argintiu se văd mai greu.

Display-ul este unul mare de 6,7 inci și este unul OLED cu o rată de refresh variabilă de 120 Hz. Marginile negre ale acestuia sunt mici, iar perforația pentru camera de selfie este una discretă. Ecranul are un raport de aspect de 20:9 și este foarte plăcut ochiului atât în utilizarea zilnică, cât și în filme sau jocuri. Display-ul are o folie lipită peste care nu se simte extraordinar la atingere și se simte ușor gumoasă.

Luminozitatea ecranului este bună și am putut folosi telefonul și afară fără să mă chinui să văd ceva. Pe partea audio, lucrurile nu stau prea bine deoarece avem un singur difuzor în partea de jos și nici acela nu sună grozav. Eu nu-l consider un mare minus deoarece folosesc căști 90% din timp, însă poate tu nu.

Performanță

Honor 70 este dotat cu procesorul Snapdragon 778G+ 5G, 8 GB memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare. În timpul petrecut cu telefonul, procesorul s-a dovedit a fi suficient de rapid pentru nevoile mele. Aplicațiile se deschid rapid, iar interfața este receptivă datorită celor 8 GB de RAM și ratei de refresh. Toate aplicațiile uzuale for rula foarte bine pe acest model.

Telefonul a gâfâit puțin atunci când a rulat jocuri complexe, cum ar fi Diablo Immortal, însă și aici a fost capabil să funcționeze cu toate setările grafice la maximum, însă nu la un constant 60 FPS cum o fac alte flagship-uri.

Per total, este un procesor bun pentru această categorie de preț. Bateria inclusă aici este una destul de mare la 4800 mAh ce se poate încărca rapid pe fir la 66 de wați. Cum vorbim de un telefon midrange și din plastic, nu avem încărcare wireless. Încărcarea pe fir, în schimb, este excelentă și în vreo 30 de minute poți ajunge la peste 70% baterie.

Honor 70 se comportă foarte bine și poate rezista cu ușurință o zi, chiar și în cazul unei utilizări intense. Poți ajunge la o utilizare de până la două zile dacă nu-l forțezi, însă atunci când o faci măcar ai parte de încărcare rapidă la îndemână.

Camere foto Honor 70

Honor 70 este primul smartphone care utilizează senzorul Sony IMX800 pentru camera de 54 MP, iar asta se traduce în fotografii foarte bune în majoritatea situațiilor. Camera oferă o reproducere bună a culorilor, o gamă dinamică largă, iar cei 54 MP asigură detalii clare. Nu are stabilizare optică, însă nu prea i-am simțit lipsa și modul de fotografiere de noapte cu expunere lungă se descurcă bine. La fel ca și în cazul Huawei, Honor se pricepe la fotografia nocturnă și chiar și imaginile ultrawide ies destul de bine astfel.

De asemenea, am apreciat consistența destul de bună a culorilor între camera principală și obiectivul ultrawide de 50 MP, ceea ce nu este prea des întâlnit pe telefoanele în această categorie de preț. Obiectivul ultra-wide este, de asemenea, utilizat pentru fotografii macro, iar rezultatele sunt destul de bune dacă ești interesat de așa ceva.

Nu există un teleobiectiv, așa că trebuie să apelați la zoomul digital. Iar tot ce trece de 2x nu mai arată bine. Camera selfie este de 32 MP și oferă rezultate bune în selfie-uri și clipuri video. Pe partea video, telefonul poate doar 4K la 30 fps cu camera principală și cu cea ultrawide și stabilizarea electronică face o treabă ok.

O chestie cu care s-a lăudat Honor este un mod de filmare numit Solo Cut care poate filma cu cele două camere în același timp, una în modul landscape și alta pe verticală, astfel ai putea avea un cadru general și un cadru strâns cu o singură persoană. Ar putea fi util pentru cei care vor să producă conținut și pe verticală și pe orizontală. Însă rezultatul este doar la rezoluție FHD.

Pe partea de software trebuie menționat că Honor 70 folosește interfața MagicUI, care va deveni MagicOS, ce seamănă foarte mult cu EMUI al Huawei. Asta include și destul de mult blotware, din păcate, dar pe viitor poate se îndepărtează de acest aspect și poate renunță la aplicațiile preinstalate.

Honor 70 va primi trei ani de actualizări de securitate, dar doar două actualizări ale platformei Android. Acestea fiind zise cred că este timpul să trecem la puncte pro și contra pentru acest telefon. Honor 70 pornește de la 2700 de lei (versiunea cu 8 GB RAM și 128 GB stocare)

Puncte Pro

  • Autonomie bună
  • Fotografii bune în majoritatea situațiilor
  • Designul
  • Încărcare rapidă
  • Display de calitate

Puncte Contra

  • Nu are sticlă
  • Preț ușor ca mare
  • Nu are rezistență la apă și praf

Honor 70 este un telefon mid-range reușit aș spune, un pas bun pentru Honor după desprinderea de Huawei. Cu serviciile și aplicațiile Google, un design atractiv, camere bune și o durată de viață bună a bateriei Honor 70 este un midrange recomandabil pentru această categorie de preț, însă în același timp există și modele mai ieftine care bifează multe dintre aceleași puncte forte precum Google Pixel 6a, Nothing Phone 1, Samsung A53 sau Xiaomi 11T Pro.

Abonează-te pe  
Pe aceeasi tema: