HP Smart Tank 580 Wireless All-in-One este, după cum îi spune și numele, o imprimantă, un scanner și un copiator, toate în același dispozitiv. E un gadget util în casa omului, dar și într-un birou mic, așa cum suntem noi la start-up.ro, când vrem să mai printăm una alta.

La ce folosește imprimanta? Fie că vrei să printezi bilete de avion, să faci o copie după buletin, să copiezi câteva pagini dintr-o carte pentru cel sau cea mică sau să-i printezi temele. De asemenea, poate funcționa foarte bine și pentru a printa fotografii pe hârtie specială, să scanezi sau să pui amintirile pe perete. Capacitatea sa este destul de mare încât să fie suficientă pentru o firmă cu 5-10 angajați, de exemplu, iar realimentarea e simplă pentru că folosește sistemul CISS, tradus Continous Ink Supply System despre care vom discuta mai pe larg ulterior. Este una dintre cele mai versatile de pe piață. O văd folosită într-o casă cu doi părinți profesioniști, care au nevoie să printeze, cu doi copii, unul la liceu, altul la facultate, toți au nevoi de printare și toți au dispozitive diferite, deci se vor conecta împreună pe contul familiei la această imprimantă. Sau o firmă conectată la același cont HP.

Design și funcționalitate HP Smart Tank 580 - 585

Imprimanta tank este una care vine în două culori - alb și gri (+albastru la 585), un clasic HP. Are o formă dreptunghiulară clasică, dar deși are o capacitate bună, nu este atât de mare și ocupă un spațiu redus pe birou sau lângă acesta. Din punctul meu de vedere se potrivește natural cu orice casă sau birou. Pe partea stânga vezi rezervoarele de cerneală, ai câteva butoane pentru control sau copiere / scanare, dar și un ecran de mici dimensiuni, de 1,2 inci.

Imprimanta este una de dimensiuni medii, are 5 kilograme, o înălțime de 25 de centimetri și o lungime maximă de 58 de centimetri. Uitându-mă la imprimanta mea de acasă, îmi dau seama că aceasta dedicată întregii familii sau unui birou mic nu e așa de mare.

Imprimanta sosește în cutie cu sticle de cerneală pe care le vei folosi mai încolo și înainte de a începe setup-ul, asigurăt-te că scoți toate sigiliile puse pentru un transport în siguranță. Față de alte imprimante pe care le-am mai folosit, aceasta mi-a plăcut la nivel de design pentru că este foarte simplă și clasică, dar în același timp modernă. Plus, evidențiază rezervoarele de culoare.

Cum pui cerneală în imprimanta ciss HP Smart Tank 580?

Unul dintre lucrurile care au schimbat ecosistemul multifuncționalelor este acest sistem numit CISS, adică Continuous Ink Supply System. Nu mai este vorba despre cartușe de cerneală ca pe vremuri, ci recipiente care sunt reîncărcabile de către utilizatori.

Asta o poți face încă de la început. Odată ce ai pus duzele de printare în interiorul imprimantei vei avea în cutie 4 sticluțe. Una este cu cerneală neagră, marcată cu litera K de la key, iar celelalte sunt mai mici și sunt cyan, magenta și galben - Cyan, Magenta, Yellow adică.

Capacele rezervoarelor se deschid din poziția etanșă, deschizi sticluța și o pui cu capul în jos în rezervor. Sistemul de prindere nu permite cernelei să curgă decât în momentul în care este conectată la imprimantă. O lași acolo să curgă până la final, iar dacă rezervorul se umple și mai ai cerneală în sticlă, doar o ridici și o pui deoparte, să realimentezi data viitoare. Același lucru se repetă și cu sticluțele de culoare. Dacă dorești să le reciclezi, poți intra pe site-ul oficial HP pentru a vedea unde le poți returna.

Procesul este extrem de simplu. Mai dificil pentru un utilizator e poate să pună duzele de printare, dar dacă urmezi instrucțiunile de pe Manualul de Folosire este un Click and Place simplu. Imprimanta are senzori pentru nivelul de cerneală scăzut, dar poți primi avertismentul și din partea aplicației HP Smart. Dacă vrei să reîncarci imprimanta cu rezervor, nu trebuie decât să folosești aceleași sticluțe de cerneală sau să cumperi unele noi.

Cum conectezi imprimanta?

Unul dintre lucrurile pe care nu le-am apreciat în trecut la imprimante era că oricât de mult mă pricepeam la tehnologie, mi se păreau complicat de setat. Sau se deconectau mereu. HP Smart Tank 580 se conectează ușor.

După ce ai despachetat imprimanta, i-ai pus duzele de printare și ai încărcat recipientele cu cerneală, trebuie să instalezi aplicația HP Smart pe dispozitivul de pe care vei folosi imprimanta. Instrucțiunile din pachet sunt simple - după ce e conectată la curent, imprimanta trece prin procesul de calibrare, iar apoi la o simplă apăsare de buton intră în modul de Pairing.

Din HP Smart, după ce îți creezi un cont HP sau te autentifici în cel existent, apeși pe butonul Adaugă Imprimantă și aceasta va fi găsită. După acest moment, introduci rețeaua la care se conectează multifuncționala, adică aceeași cu dispozitivul, și setup-ul se realizează în maximum un minut.

Odată ce imprimanta a fost înrolată în HP Smart, ea va fi văzută mereu de aplicație și vei putea estima, nu doar vizual, nivelul de cerneală existent. În plus, tot în contul tău HP vei vedea și statistici privind printările și, în același timp, ai control asupra cantității de printare.

Procesul mi-a luat aproximativ 5 minute cu totul, iar eu sunt unul dintre cei care nu știu să setez imprimante așa rapid, dar a fost un Click, Click continuu.

Cum controlezi totul din HP Smart?

Centrul de control pentru această imprimantă este aplicația HP Smart așa cum ziceam, care este disponibilă pe Windows, Mac, dar și pe toate dispozitivele mobile. Aici ai opțiuni de printare documente, scanare, fotografii, dar poți să schimbi și setările imprimantei. În plus, aplicația îți oferă recomandări în mod obișnuit.

De ce prefer eu să folosesc HP Smart cu imprimanta CISS? Pentru că știu sigur că toate setările pe care mi le doresc vor fi aici. De la calitatea documentelor, dimensiunea paginilor, capacitatea de scanare a mai multor documente în același fișier PDF și altele. Dar poți să printezi absolut natural, cu un Control P pe care îl știm cu toții.

HP Smart, de asemenea, îți permite să printezi de la distanță dacă ai o imprimantă conectată în sistem. Acest lucru e util, de exemplu, dacă ai un document la tine pe mail, nu ești acasă, și partenerul sau partenera are nevoie de el printat. Sau dacă vrei să economisești timp și să printezi în timp ce ești în transportul public în drum spre casă. Tot cu aplicația HP Smart poți să scanezi documente cu camera telefonului și acestea pot fi salvate ușor într-un format util.

HP Smart îți permite să creezi scurtături care să-ți optimizeze munca. De exemplu, dacă scanezi cu camera, poți să trimiți automat pe email. De asemenea, dacă ai nevoie să scanezi chitanțe și să le trimiți în Cloud, cum ar fi Google Drive sau Dropbox, o poți face.

De asemenea, din HP Smart, dacă ai un copil mic, poți să descarci pagini pe care copiii să le coloreze și pe care le poți printa direct pe imprimantă. Și nu numai, HP Smart are și template-uri pentru felicitări, tot felul de jocuri de inteligență, template-uri pentru școală sau pentru productivitate. Foarte utile, odată ce le descoperi.

Mie mi-a luat câteva printări ca să mă obișnuiesc cu HP Smart odată ce am folosit-o prima oară, rata de învățare fiind foarte rapidă.

Care sunt caracteristicile de printare?

HP Smart Tank 580 are o capacitate de 18.000 de pagini alb-negru sau 6.000 de pagini color imediat după ce o scoți din cutie, cu recipientele deja existente. Viteza de imprimare este de 12 pagini pe minut alb-negru și 5 pagini pe minut color, iar calitatea este de până la 1200 x 1200 dpi. Din punctul de vedere al modului de printare, o poți face ori din aplicația HP Smart, cum am făcut eu cu fotografiile, pentru a avea toate setările disponibile, dar se conectează și la Mac, Windows sau dispozitive mobile în mod standard, după ce ai conectat-o la dispozitiv pe aceeași rețea WiFi.

Imprimanta funcționează corespunzător și poți avea aproximativ 100 de coli standard A4 puse în holderul de intrare, iar acestea ies pe partea opusă, unde ai o capacitate de 30 de coli. Viteza de imprimare este constantă pentru paginile alb-negru și cele color.

Am printat și pe hârtie fotografică mată A4, deci o dimensiune destul de mare. Colegii mei au fost foarte responsivi la invitația de a-și printa fotografii. Am fost mai popular decât atunci când am avut nu știu ce gadget nemaivăzut. Viteza de imprimare la fotografii este influențată de calitatea setată pentru imagine, dar și dacă o faci din HP Smart sau direct din sistemul de operare. Motivul e că sistemul de operare nu are aceleași opțiuni.

La o calitate a printării medie am avut 2 minute jumătate pentru printare pe hârtia mată, iar la o calitate High, cea mai bună posibilă, am avut aproximativ 5 minute pentru A4. Imprimanta nu influențează hârtia și aceasta iese dreaptă și uscată, la o calitate bună în funcție de cât de bună este și imaginea originală.

Este o imprimantă de viteză medie, dar de calitate și de anduranță. Ca o mașină de familie. Nu este cea mai rapidă, dar este încăpătoare și eficientă, cu rezistență pe termen lung. Din punctul meu de vedere poți să printezi documente de la birou fără probleme, poți să folosești printarea de la distanță prin HP Smart, fie pe desktop, fie pe mobil, dar poți să printezi și referate de la școală, proiecte de știință, fotografii și altele. Capacitatea de printare este mare și faptul că nu trebuie să reîncarci cu pagini prea des, având 100 la dispoziție mereu, e excelent.

Preț și disponibilitate

HP Smart Tank 580 All-in-One printează, așa cum menționam, 18.000 de pagini alb-negru și 6.000 de pagini color cu acele consumabile care vin în pachet. În momentul de față noi am găsit-o la 650 de lei în ecommerce în România , un preț mai mult decât rezonabil pentru un dispozitiv pe care îl vei folosi probabil mai mulți ani și care nu va avea nevoie de prea multe intervenții.

De asemenea, dacă treci de cele 18.000 de pagini alb-negru, poți cumpăra o sticlă de realimentare originală HP de 135 de mililitri la 51 de lei, un cost extrem de bun raportat la numărul de pagini. Sticluțele de culoare sunt mai mici și costă 45 de lei fiecare.

Din punctul meu de vedere, o imprimantă cerneală este un utilitar. Unul de la care ai nevoie să funcționeze bine, fără intervenții majore, să poți reîncărca cerneala și hârtie fără probleme, să se conecteze la mai multe dispozitive. Îți salvează mult timp atunci când ai nevoie de ea, așa că vorbim de un cost rezonabil pentru o familie din România.

În plus, avantajul la HP este că se conectează ușor cu HP Smart și poate fi controlată cu ușurință de pe mai multe dispozitive.

Dacă ar fi să vin cu o concluzie pentru imprimanta ciss HP Smart Tank 580 ar fi că e o achiziție simplă. Vrei o imprimantă cu cerneală care să te ajute la firmă, acasă sau la școală? Simplitatea e ceea ce descrie această multifuncțională CISS, așa că eu o recomand. Personal am acasă un HP Desk Jet 2723 cumpărat la începutul pandemiei, dar pentru birou, de exemplu, Smart Tank e mult mai bună.