Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Lectură de 3 min
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
HUAWEI Display 23.8 a fost o surpriză totală pentru noi. Anul trecut ar fi trebuit să asistăm la lansarea unui televizor Huawei pe piața locală, dar despre un monitor (sau chiar o întreagă gamă, la un moment dat) nu am auzit nimic până la anunțul oficial.
Evident, am fost curioși să-l testăm, pentru a vedea ce are de oferit compania și pe segmentele de piață care nu sunt deloc afectate de restricțiile SUA. Laptopurile Huawei au reușit să-i impresioneze chiar și pe cei care nu sunt neapărat fani ai companiei, deci să vedem dacă monitorul se ridică la aceleași standarde.
Design HUAWEI Display 23.8
Primul lucru pe care îl analizăm la orice dispozitiv este designul și noul monitor de la Huawei știe să se facă remarcat. E elegant și modern, impunător prin marginile subțiri și prin talpa metalică, plăcut atât pe biroul de la sediul companiei cât și pe biroul de acasă.
Ramele laterale și superioară au numai 5,27 milimetri, ducând la un raport ecran-corp de 90%, o cifră foarte bună pentru un monitor din această categorie de preț.
Procesul de montare e foarte simplu și rapid și, dacă vrei, poți renunța complet la talpa metalică și poți prinde monitorul de perete, prin intermediul suportului VESA. Un avantaj îl constituie faptul că poți regla imediat înclinația, pentru a se potrivi mai bine poziției tale. Din păcate, nu ai posibilitatea de a regla înălțimea, dar spre deosebire de alte monitoare, piciorul acestuia este destul de lung, deci nu vei avea o problemă din acest punct de vedere.
Unde nu a reușit să ne impresioneze HUAWEI Display 23.8 a fost la capitolul porturi. Vine cu un port HDMI și cu unul VGA, deci nu este neapărat un monitor pentru cei care sperau să treacă rapid de la un dispozitiv la altul, sau care voiau să își conecteze telefoanele la el prin USB-C.
Per total, am apreciat mult designul unibody elegant și faptul că ecranul e rabatabil, o funcționalitate care lipsește la majoritatea modelelor din această gamă de preț.
Calitatea imaginii
Înainte de a vorbi despre calitatea imaginii, să trecem rapid prin specificații. După cum ați intuit deja, vorbim despre un panel cu o diagonală de 23,8 inch. Ecranul este LED IPS, are o rezoluție full HD, un unghi de vizibilitate de 178 de grade, raport de contrast 1.000:1, luminozitate de 250 de niți, redă 72% din gama de culori NTSC, o rată de refresh de 60Hz și protecție pentru ochi prin certificarea TÜV Rheinland Low Blue Light și certificarea Flicker Free.
Buuun, acum să traducem toate aceste specificații, în cazul în care te uiți la ele ca mâța-n… monitor. Ei bine, specificațiile sunt în ton cu experiența de utilizare. Mai exact, aici observăm că avem de-a face cu un monitor entry level, destinat folosirii la birou sau la biroul de acasă.
Nu e nimic nici în specificații nici în utilizarea în viața reală care să te facă să zici wow, ci totul e conform așteptărilor. Contrastul e bunicel, dar nu e un monitor creat neapărat pentru pasionații de multimedia, rata de refresh nu e suficient de mare pentru gameri, gama de culori nu îl face ideal pentru designeri. Dar toate specificațiile lui la un loc îl fac un monitor de muncă și home-office perfect.
Unghiul de vizualizare e foarte bun la 178 de grade și nu am observat schimbări ale imaginii la schimbarea orientării față de el, luminozitatea e suficientă chiar și pentru mediile mai luminoase și aici ajută și stratul mat al ecranului, iar culorile și contrastul sunt decente pentru pauzele în care vrei să mănânci prânzul în timp ce te uiți la clipuri pe Youtube, sau pentru un episod dintr-un serial înainte de culcare. Cum ziceam, nimic care să te facă să zici wow, dar e un monitor bun având în vedere gama lui de preț. Certificările Flicker Free și TUV Rheinland Low Blue Light ajută, mai ales dacă ești ca mine și stai și 12 ore cu ochii lipiți de un ecran.
Preț și concluzie
Până la finalul lunii aprilie, monitorul HUAWEI Display 23.8 costă circa 700 de lei, un preț mai mult decât onest pentru ce oferă, la un nivel similar cu principalii săi competitori. Câștiga la design și construcție și încă câteva puncte pentru ecranul mat cu protecție a ochilor. Totuși, după luna aprilie, prețul va fi de 900 de lei, iar în acea gamă sunt mai multe modele care oferă anumite plusuri semnificative. Deci dacă îți place cum arată și ai nevoie de un monitor nou pentru birou, ia-l de pe acum.
Per total, nu ai zice că e primul monitor creat vreodată de Huawei și asta mi se pare un mare atuu - nu cumperi un experiment, ci un produs finisat, cu funcții potrivite pentru gama lui de preț, care îți va îndeplini așteptările.