Huawei și-a diversificat considerabil portofoliul de produse în ultimii ani, iar unul dintre cele mai încântătoare gadgeturi lansate în perioada recentă este boxa portabilă HUAWEI Sound Joy. Este realizată în colaborare cu francezii de la Devialet, cunoscuți pentru sistemele lor audio HiFi, și oferă un sunet clar și puternic, dar la un preț foarte accesibil.

Dar hai să vorbim mai întâi despre ce se vede și ce se simte, nu despre ce se aude, și să discutăm despre design.

Design HUAWEI Sound Joy

HUAWEI Sound Joy e o boxă portabilă cu o formă clasică, cilindrică. E suficient de compactă încât să încapă într-un ghiozdan - fie el de muncă, de camping sau de plajă - dar destul de grea încât să-ți dai seama din prima că are niște difuzoare sănătoase la interior. E făcută dintr-un plastic de calitate învelit într-un material textil. Se simte că e premium de la prima atingere, chiar și înainte să vezi logo-urile Devialet de pe capete. Butoanele de + și - pentru volum sunt supradimensionate, pentru control rapid și facil chiar și când e lumina stinsă, iar cele de alimentare, microfon, play/pauză, Bluetooth și pairing cu o altă boxă sunt pe o bandă centrală din plastic, iluminate LED, unde există și lanyard cu care îți poți prinde boxa de rucsac sau de încheietură.

Apropo de LED-uri, în capătul superior există un cerc luminos RGB ce ”dansează” pe ritmul melodiilor tale preferate, făcând boxa să iasă în evidență nu doar prin sunet, ci și prin aspect. E rezistentă la șocuri, la praf și chiar și la apă, putând sta scufundată până la 30 de minute în apă de până la 1 metru.

Acum voi profita de rezistența boxei la apă pentru a vă demonstra într-un mod artistic și cursa de 16 milimetri a diafragmei difuzorului pasiv pentru bass. Dansează apa pe ea cum dansează gașca ta pe melodia preferată.

Autonomie și funcții

Mergem mai departe și vorbim despre autonomie, conectivitate și alte funcții importante.

Boxa asta e pentru cei care vor să petreacă toată ziua și toată noaptea. Și încă ceva. Oferă o autonomie maximă de până la 26 de ore. Bineînțeles, în anumite condiții și la un anumit nivel de volum, dar asta înseamnă că nu o să te lase la greu în mijlocul petrecerii. Nu am reușit să o descarc de când o am și, cu toate că nu am dat un party, am băgat colinde blană în ea zilele astea de câteva ori. Apoi, are un port USB-C care permite încărcarea rapidă la 40W. Asta înseamnă că 10 minute în priză oferă circa o oră de audiție. Ce-ți poți dori mai mult de la o boxă portabilă?

La nivel de conectivitate, se bazează pe Bluetooth 5.2 care oferă eficiență energetică crescută, conexiune stabilă și o calitate mare a sunetului. Dacă ai un device HUAWEI, e suficient să pornești boxa în proximitatea lui și vei primi o notificare de împerechere a boxei pe ecran - pentru dispozitivele de la alți producători va trebui să intri în lista de dispozitive Bluetooth disponibile și să alegi manual boxa. Există, de asemenea, și posibilitatea de a conecta orice smartphone la boxă printr-o simplă atingere, mulțumită tehnologiei NFC.

În plus, poți lega două boxe HUAWEI Sound Joy între ele, pentru sunet mai puternic, în format stereo, pur și simplu scuturând cele două boxe aflate în apropiere una de cealaltă sau apăsând de două ori pe butonul dedicat.

Butonul cu microfonul e pentru asistentul vocal de la smartphone-ul la care ai conectată boxa, dar te poți bucura și de apeluri hands-free cu o claritate deosebită mulțumită microfonului încorporat.

Sunet

Păi bine, Tavi, am înțeles - are autonomie mare, arată bine, rezistă la multe, se conectează ușor. Dar cum se aude? Ca să citez un clasic în viață, hai să vedem și cum se aude HUAWEI Sound Joy și să vorbim despre calitatea sunetului.

Ce trebuie să știi despre boxa asta este că se aude tare. Foarte tare chiar. Mai exact, ajunge până la 79 de decibeli percepuți de la o distanță de 2 metri. E suficient de tare cât să inunzi o sufragerie mare cu sunet, suficient chiar să-ți deranjezi un pic vecinii. Și nu se aude doar tare, ci se aude și foarte clar. La interior are patru difuzoare - două pasive, spre extremități, și două active, centrale. Range-ul e mare - între 50Hz și 20kHz, iar asta se traduce în bass profund și puternic și înalte clare chiar și la volum maxim.

Aici se vede clar măiestria celor de la Huawei care, împreună cu experții de la Devialet, au creat o boxă care îmbină armoniile unui concert simfonic cu bassul puternic al unui party de apartament. HUAWEI Sound Joy e bună și pentru filme și pentru audiofili aflați în mișcare, și pentru cei care sunt sufletul petrecerii oriunde s-ar duce.

HUAWEI Sound Joy oferă una dintre cele mai bune experiențe audio disponibile pe piață în acest format compact. Și având în vedere că are un preț de numai 600 de lei, tentația de a-ți cumpăra două astfel de boxe deodată pentru a-ți crea un sistem stereo puternic e foarte mare. Nouă ne place mult acest device și dacă ție ți-a plăcut review-ul meu, nu uita să apeși pe butoanele alea de jos și să dai volumul la maximum din butonul de subscribe.