Huawei este, în momentul de față, al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri, după Samsung, reușind să depășească Apple în urmă cu câteva luni. A reușit să ajungă pe această poziție în numai câțiva ani, mulțumită unor vârfuri de gamă spectaculoase, dar și unor telefoane mid-range extraordinar de competitive.

Și, cu toate că gamele Lite care acompaniază flagship-urile primesc cea mai multă atenție pe segmentul de telefoane ieftine și bune, cei de la Huawei au și alte modele, pentru cei cu bugete și mai mici, dar cu pretenții cât de cât ridicate. Huawei Y6 și Huawei Y7 Prime au prețuri de 650 de lei și de 850 de lei, cu toate că nu ai zice asta când le privești.

Review Huawei Y6 (2018)

Huawei Y6 este unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri pe care le poți achiziționa la momentul actual, dar are o serie de specificații care l-ar putea propulsa lejer în gama mid-range-urilor. Mai exact, vine cu un display de 5,7 inch cu format 18:9, cu margini destul de subțiri și rezoluție HD+. Cu toate că nu e un ecran extraordinar, dimensiunile mari îl fac bun pentru vizionatul de clipuri pe Youtube.

Sub ecran se găsesc 2GB memorie RAM, un procesor Snapdragon 425 și 16GB spațiu de stocare, extensibil prin card microSD. Bateria este de 3.000 de mAh și rezistă unei zile întregi de utilizare, în cazul celor care nu au obiceiul să stea pe rețelele sociale de dimineață până seara.

Camera principală este una de 13MP și pe timp de zi scoate fotografii decente, dar pe timp de noapte nu poți avea cine știe ce așteptări de la ea. Camera de selfie-uri are 5MP.

Corpul este realizat din metal și se simte bine în mână, iar telefonul dispune și de o mufă Jack pentru căști. Huawei Y6 (2018) poate fi cumpărat de aici.

Review Huawei Y7 Prime

Huawei Y7 Prime este fratele mai mare al Y6, iar acest lucru se simte când vine vorba despre toate aspectele. Are un display de 5,99 inch cu rezoluție HD+, dar ecranul este mai luminos și oferă contrast mai mare și culori mai vii.

Sub el se găsesc procesorul Snapdragon 430 și 3GB memorie RAM, care-l fac mai performant decât Y6. Pe Y7 Prime te poți juca câteva jocuri mai puțin pretențioase, iar multitasking-ul și schimbul între aplicații merge considerabil mai bine. Spațiul de stocare pentru acest model este de 32GB și poate fi extins prin card microSD.

Și acest model are o mufă Jack pentru căști dar, din păcate, la fel ca și Y6, încărcarea se face printr-un port microUSB și nu prin USB-C. Apropo de încărcare, bateria este de 3.000 de mAh, dar autonomia este ceva mai mică, ecranul consumând ceva mai mult.

Designul este diferit. Y7 Prime are un corp lucios care atrage imediat privirile și care are aspect premium. Pe partea din spate se găsește și un senzor de amprente, iar camera principală este duală, permițând fotografii de tip portret, bune pentru rețelele de socializare. Și camera de selfie-uri este mai bună decât pe Y6, având 8MP.

Huawei Y7 Prime poate fi cumpărat de aici.

Concluzie

Huawei Y6 și Huawei Y7 Prime sunt smartphone-uri ieftine, dar bune, care aduc o serie de specificații pe care le-am văzut, până acum, doar în cazul smartphone-urilor cu prețuri de circa 1.500 de lei. Au display-uri mari, cu format 18:9, iar Y7 Prime vine chiar și cu o cameră duală și cu un senzor de amprente, cu toate că are un preț de numai 850 de lei.