După ce Huawei spunea că va aduce pe piață primul telefon cu adevărat pliabil până la finalul acestui an, mai exact în noiembrie, a impulsionat și alți producători să tragă tare pentru a reuși să lanseze cât mai curând un smartphone similar.

Am testat dispozitivul ZTE Axon M care se pliază, la MWC 2018, și puteți vedea aici un scurt filmuleț.

CEO-ul diviziei mobile de la Samsung a confirmat că aceasta încearcă să introducă primul său model Galaxy pliabil până la finalul acestui an. În cadrul unui interviu oferit pentru CNBC, DJ Koh a afirmat că au realizat un sondaj în care au întrebat consumatorii dacă își doresc un smartphone pliabil, iar răspunsurile au fost pozitive. Koh nu a vrut să dezvăluie cum ar urma să funcționeze dispozitivul, dar a spus că Samsung încearcă să vină cu o experiență diferită față de cea a unei tablete pliabile.

„Poți folosi cele mai multe dintre utilizări... pentru poziția pliată. Dar când trebuie să faci browsing sau să urmărești ceva, atunci ai nevoie să-l deschizi”. Dacă experiența unui telefon deschis este aceeași ca la o tabletă, de ce l-ar mai cumpăra?”, a declarat Koh la evenimentul IFA, de săptămâna trecută, citează publicația. El a mai spus că orice dispozitiv, orice feature, orice inovație ar trebui să aibă un mesaj semnificativ pentru clientul lor final.

Este posibil ca Samsung să facă mai mult decât un telefon cu clapetă și ar putea fi vorba, mai degrabă, despre un telefon care se transformă în tabletă, cum este designul patentat de Motorola, cu un singur ecran care se pliază cu ajutorul unui sistem de încălzire.

DJ Koh a declarat că dispozitivul ar putea fi prezentat în cadrul conferinței Samsung, din noiembrie, dar nu se știe când ar urma să intre și pe piață.

Foto credit: Drew Angerer | Getty Images