Piața smartphone-urilor cu preț până în 1.000 de lei nu este una foarte spectaculoasă, de regulă. Specificațiile smartphone-urilor de la diverși producători sunt foarte similare și, de cele mai multe ori, este greu să găsești diferențe notabile între telefoane.

Moto G7 Power te atrage încă de la prima citire a specificațiilor, având o baterie absolut uriașă. Dar înainte de orice, să vorbim un pic despre design.

Design

Cu un corp surprinzător de compact și de ușor pentru un smartphone cu baterie atât de generoasă, Moto G7 Power poate fi considerat un telefon atrăgător din punct de vedere al aspectului. Are spatele lucios, iar ecranul cu notch e generos, iar marginile sunt destul de subțiri. Pe spate observăm camera principală și senzorul de amprente, iar în față avem logo-ul Motorola și în notch e camera frontală și un difuzor. Moto G7 Power se încarcă printr-un port USB-C, are mufă jack și slot pentru card micro-SD, dar nu este rezistent la apă. Per total, telefonul arată bine, aliniat la standardele anului 2019 pentru segmentul mid-range, și primește puncte în plus pentru faptul că nu e nici foarte gros nici foarte greu.

Ecran Moto G7 Power

Display-ul de tip LCD are o diagonală de 6,2 inch și are rezoluție HD+. Acesta ar fi un minus, având în vedere că nu am mai văzut de mult timp o rezoluție HD pe un telefon, fie el și din gama mid-range. În ciuda rezoluției mici, display-ul arată destul de bine, cu luminozitate și contrast okay și culori destul de vii. Moto G7 Power nu e un dispozitiv pentru cei care vor filme și jocuri la calitate mare, dar îți poți face treaba cu ecranul lui.

Performanțe și autonomie

Sub display, Moto G7 Power găzduiește un procesor Snapdragon 632 cu opt nuclee care oferă performanțe bune. Memoria RAM este de 4GB și au fost rare ocaziile în care smartphone-ul a ”gâfâit” în timpul utilizării normale. Pentru emailuri și alte aplicații de productivitate, poate chiar și pentru o sesiune scurtă de gaming fără pretenții, performanțele Moto G7 Power sunt mai mult decât decente. Spațiul de stocare este generos, de 64GB, și la nevoie îl poți extinde prin intermediul unui card microSD, un plus.

Și acum să vorbim despre autonomie, adică motivul pentru care ai vrea să îți achiziționezi un Moto G7 Power. Cu o baterie enormă, de 5.000 mAh, Moto G7 Power ține două zile de utilizare intensă și ajunge și în a treia în condiții de utilizare mai temperată. E genul de smartphone pe care te poți baza că nu te va lăsa la greu, iar ecranul cu rezoluție mai scăzută contribuie și el la această autonomie enormă. În plus, bateria se încarcă și rapid.

Camere

Camerele foto sunt de 12, respectiv 8MP, și nu sunt foarte multe lucruri de zis despre ele. În lumină suficientă, scot poze decente. Pe lumină mai scăzută, rezultatele nu sunt deloc impresionante, dar fotografiile sunt folosibile. Moto G7 Power clar nu este un smartphone pentru multimedia.

Cu un preț de circa 1.000 de lei, Moto G7 Power e un smartphone de buget foarte bun, destinat celor care s-au săturat să își încarce telefoanele în fiecare zi și îl pot vedea folosit chiar și ca dispozitiv secundar pentru cei care vor să aibă mereu un back-up.