Cu Pago 10 milioane de facturi au fost plătite, în valoare de 1,1 miliarde de lei.

Cum spuneam, ultima funcționalitate adăugată e că poți transfera bani către orice card bancar din România sau către un card Revolut doar adăugând numărul de telefon al destinatarului. La fel, poți să ceri și bani de la prieteni cu un link de plată trimis prin SMS, limita fiind de 4.000 de lei pentru fiecare transfer.

E o metodă utilă să nu te complici cu mai multe aplicații dacă ieși în oraș și vrei să împarți o notă sau ești la birou și ați comandat mâncare împreună.

Funcționalitățile Pago

Odată ce deschizi aplicația vei avea un ecran simplu format din Facturi, Istoricul plăților, Asigurări, Setări, dar și alte plăți, unde ai reîncărcarea de cartele SIM, plata taxelor și impozitelor, Donații, dar și Transfer de Bani către alte conturi.

Când vine vorba de facturi, ai la dispoziție mulți furnizori, de la CEZ, Digi, E.On, Enel, Electrica, Engie, Telekom, Orange, Vodafone și alții. Practic, ai o listă foarte mare de furnizori de electricitate, telefonie mobilă sau de gaze naturale la care poți să plătești. De asemenea, poți să plătești salubrizarea în mai multe orașe din România, Apă și Canalizare, dar și alte servicii, precum 7Card, Allianz Asigurări de Viață, Asirom sau întreținerea către asociații de bloc care sunt înscrise în Pago. Lista e enormă și ai opțiunea de a-ți căuta furnizorul, iar apoi scanezi codul de bare de pe factură și poți plăti și așa. Iar apoi poți salva furnizorul pentru a primi notificări pentru factură.

Cum faci să plătești? Adaugi un card bancar pe care dorești să-l folosești, iar aplicația va trage banii din acesta. Dacă folosești carduri diverse pentru mai multe servicii, din meniul Setări - Cardurile Mele poți avea carduri individualizate pentru Facturi, Asigurări, Reîncărcare, Donații sau Transfer de bani.

Un alt meniu este cel de asigurări, poți să-ți faci RCA sau Asigurare de Călătorie direct prin Pago. Vezi oferte de la toți asiguratorii, adaugi numărul de înmatriculare al mașinii sau vehiculului, seria de șasiu și toate detaliile, iar apoi îți sunt afișate cele mai bune oferte.

Pentru călătorii în siguranță alegi destinația, scopul călătoriei și durata, adaugi datele personale și poți avea o asigurare care să te ajute dacă ai probleme de sănătate în deplasări.

În Pago mai poți să-ți adaugi contul de ghiseul.ro ca să plătești taxe și impozite locale, iar în curând vor fi adăugate plățile spre ANAF și amenzile. De asemenea, poți dona către asociații care fac fapte bune sau poți reîncărca o cartelă prepay.

Transfer de bani în aplicație

Dar ajungem la noutatea Pago din momentul de față - faptul că devine o aplicație completă de plăți care te ajută să ai și plățile spre furnizori, dar și prietenii tăi aproape. Poți să faci acum cu Pago plată către oricine doar cu un număr de telefon.

Transferul de bani din Pago este instant, indiferent de ora la care îl faci, banii urmând să ajungă în contul beneficiarului imediat. Odată cu această lansare, Pago, cu sprijinul Visa, va oferi gratuit primele transferuri de bani.

Dacă ai abonament Pago vei avea transferuri incluse în abonament: un transfer pe lună gratuit pentru abonamentul Premium sau 3 transferuri gratuite prin Nelimitat. Comisionul ulterior per tranzacție va fi de doar 0,99 lei, indiferent de valoarea sumei transferate, mai mic decât la multe bănci din România. Cu ajutorul acestor transferuri vei câștiga și puncte Pago pe care le poți transforma apoi în bani pentru a plăti facturi, reîncărcări de cartelă sau asigurări.

Abonamente pentru transferuri

Înainte să vorbim de abonamentele standard din Pago, vreau să-ți povestesc de cele existente doar pentru transferuri, pentru cei care vor să folosească aplicația doar pentru acest scop. Abonamentul Bronze are 3 transferuri incluse la 2,59 de lei pe lună, Silver 5 transferuri incluse pentru 3,99 de lei pe lună, iar Gold are 8 transferuri incluse pentru 5,99 lei pe lună. Mai târziu îți voi spune și despre celelalte abonamente Pago. Acum să vedem cum poți să faci transferuri.

Din meniul principal alegi Alte Plăți - Transfer de Bani. Dai acces aplicației la contactele tale pentru a le avea pe toate acolo. Poți alege să Transferi către un număr de telefon sau să Ceri de la acel număr de telefon. Selectezi contactul sau pui direct numărul de telefon, adaugi suma și un mesaj și apoi apeși butonul Trimite bani.

Contactul tău primește un SMS dacă nu are deja un cont Pago sau nu are adăugat un card, intră în aplicație și acceptă transferul. Transferul de bani expiră în 24 de ore dacă nu a fost acceptat. Dacă trimiți către cineva care are contul deja introdus în Pago, totul se face instantaneu și banii ajung la beneficiar, fără să mai ai nevoie de alte carduri suplimentare așa cum e în cazul altor aplicații de pe piață. Simplu.

De asemenea, dacă ai mai multe carduri în aplicație și ți-e dificil să intri în internet banking, să faci transferuri și să aștepți, poți să o faci instantaneu în Pago prin Transfer între cardurile mele. Acest lucru te ajută să economisești bani și timp dacă folosești mai multe conturi.

Simplitatea e ceea ce mă atrage la aplicații. Să am mai multe servicii într-unul singur, să nu umblu cu cash și să nu umblu cu mai multe parole. Asta contează și când plătesc parole și când vreau să-i dau 100 de lei unui prieten.

Dar ți-am zis anterior de abonamentele generale, cele care nu sunt dedicate doar transferurilor de bani, așa că vreau să discutăm și despre asta.

Cum funcționează abonamentul general la Pago? Acesta îți permite, contra unei sume lunare modice să ai mai multe operațiuni. Abonamentul Gratuit îți permite să plătești până la 4 facturi pe lună, ai 3 plăți gratuite către furnizori premium în primele 2 luni, reîncărcări de cartelă SIM nelimitate, asigurări RCA, asigurări de călătorie și donații.

Abonamentul premium costă 5.99 lei pe lună sau 4,79 lei pe lună dacă plătești pe tot anul și poți să plătești 8 facturi pe lună, ai 8 plăți Premium, reîncărcări, asigurări nelimitate, alerte pentru ITP-ul mașinii, CASCO sau revizii și mai multe puncte Pago, dar și suport cu prioritate dacă ai o dilemă în aplicație. În plus, ai transferuri de bani incluse.

Dacă nici Premium nu te ajută, atunci ai abonamentul Nelimitat care este exact cum îi spune. Nelimitat. Ai tot ce am menționat până acum fără nicio limită, Suport VIP, poți să sugerezi funcționalități și acces la transferul de bani. Abonamentul Nelimitat la Pago costă 14,40 lei pentru o lună dacă achiți tot anul sau 17,99 lei dacă-l plătești lunar. Fiecare abonament Pago poate fi încercat gratuit 15 zile ca să vezi cum îți ușurează și ție viața.

Așadar, hai să facem un rezumat a ceea ce am discutat acum. Pago e o aplicație folosită deja de foarte mulți oameni ca să plătească facturi sau utilități .E o funcționalitate esențială care rămâne valabilă. Lunar plătesc electricitate, gaz, cablu și internet, două abonamente de internet mobil, am nevoie de RCA la mașină și motocicletă, mai și plecăm în călătorii și asta cere o asigurare de călătorie. Așadar, să am toate la un loc nu e doar o chestiune de geek pasionat de tehnologie. E o chestie de simplitate.

Odată cu adăugarea transferului de bani, Pago nu e doar o aplicație de facturi, e o aplicație prin care poți transfera bani la prieteni sau poți să-ți plătești toate utilitățile. E un loc unde să ai cam toate nevoile tale financiare, iar lucrurile se întâmplă instantaneu.

Aplicația e disponibilă în App Store pentru iPhone, în Google Play sau în Huawei AppGallery. E prezentă în România și Polonia, iar de curând se vor extinde și în Italia, ceea ce deschide noi oportunități pentru cei ca mine, care au rude acolo.