Dacă ai un magazin online sau orice business care are nevoie de un call-center, atunci ai nevoie de un telefon fix. Și, pentru că o singură metodă de contact nu mai este suficientă în 2019, atunci vei avea nevoie și de un număr de mobil, poate și de un cont de Skype.

Sau poate că nu ai un call-center, dar te chinui să obții finanțare de la investitori din diverse medii, din țară sau din străinătate, iar nevoile tale vor rămâne aceleași ca cele enumerate mai sus. Plantronics are o soluție. Dar înainte să vedem ce știe să facă, să vedem cum arată.

Căștile cu design premium

Setul Plantronics Savi 8220 arată ca majoritatea produselor Plantronics pentru business. Căștile au un aspect premium, fiind realizate dintr-un plastic semi-mat de calitate acoperit cu piele neagră foarte plăcută la atingere.

Nu lipsesc elementele distinctive roșii, care desăvârșesc aspectul premium, și nici suprafețele ușor texturate, care te ajută să găsești comenzile de care ai nevoie.

Microfonul se rabatează în orice direcție, așa că nu contează ce cască pui pe care ureche. Căștile sunt comode și ușoare, iar controalele sunt toate la îndemână. Pachetul include și un dock special, care permite conectarea la mai multe surse, dar care e folosit și pe post de încărcător.

Per total, setul nu face rabat de la calitate din punct de vedere al construcției și designului și se potrivește bine pe orice birou serios.

Înainte să vorbim despre calitatea sunetului, să vorbim despre funcții și conectivitate.

Funcții și conectivitate

După cum ziceam, setul Plantronics Savi 8220 este făcut special pentru business, special pentru comunicarea… multilaterală. Toate conexiunile se realizează prin intermediul dock-ului special, iar la el poți lega simultan un telefon fix, un smartphone și un PC.

Conexiunile cu PC-ul și cu telefonul se fac prin cablurile incluse în pachet, iar dock-ul trebuie să stea constant conectat la o priză. La smartphone, conexiunea se realizează prin Bluetooh și poți reda și muzică la calitate stereo de pe telefon.

Comutarea între conexiuni, în momentul în care vrei să efectuezi un apel, se realizează simplu, prin apăsarea unui buton dedicat de pe dock. Vrei să ții un conference call? Nicio problemă - stația de bază acceptă până la patru căști conectate la ea, iar tot ce trebuie să faci este să le plasezi pe dock, în portul special.

O altă funcție inedită care ține de stația de bază este faptul că aceasta vine cu o sonerie integrată, al cărei volum îl poți regla - astfel vei fi notificat sonor odată ce primești un apel. Sistemul este certificat Skype for Business și este construit la standardul de securitate DECT.

În software-ul Plantronics Hub ai o funcție numite Close Conversation Limiting, care îți va izola vocea de cea a colegilor, iar funcția de Active Noise Cancelling te va izola pe tine de zgomotele din jur.

Și, dacă tot am pomenit despre Close Conversation Limiting și Active Noise Cancelling, să vorbim despre calitatea sunetului și despre autonomie.

Plantronics Savi 8220 - sunet și autonomie

Căștile aduc aceeași calitate superioară a sunetului cu care Plantronics ne-a obișnuit deja. Plantronics Savi 8220 se aud tare și clar și au chiar suficient bass pentru pauzele de muzică. Funcța de Active Noise Cancelling izolează bine zgomotele din mediul înconjurător, permițându-ți să fii mereu atent la persoana cu care vorbești.

Microfonul lung și flexibil e ușor de poziționat în dreptul gurii, iar funcția Close Conversation Limiting e de foarte mare ajutor în medii zgomotoase și în birouri aglomerate, iar persoana de la capătul firului te va înțelege cu ușurință.

La partea de autonomie, Plantronics Savi 8220 impresionează - căștile asigură până la 13 ore de ore de funcționare continuă, deci te poți baza pe ele pentru o întreagă zi de muncă, chiar și dacă ajungi să lucrezi ore suplimentare, un mare plus. Când pleci de la birou, le pui în suport, iar a doua zi le găsești la 100%.

Căștile Plantronics Savi 8220 sunt căști de business care impresionează prin funcționalitate, ergonomie și design, bune pentru tine sau pentru call-center-ul tău. Costă circa 280 de euro și sunt distribuite de ABN Systems.