În această perioadă când lucrezi și de acasă și de la birou, să-ți cari echipamentul cu tine poate fi o corvoadă, însă nu și dacă ai un laptop ușurel și accesorii pe măsură.

Razer Viper V2 este unul dintre cele mai ușoare mouse-uri de pe piață cu o greutate doar 58 de grame. Abia dacă-l simți în mână atunci când îl folosești, iar în geantă sau în ghiozdan nici că te va deranja. Însă, bineînțeles, Razer nu a creat acest mouse pentru office, ci se vrea o unealtă de luptă în esports.

Razer Viper V2 Pro

Viper V2 Pro este un mouse dedicat gamingului competitiv, cu greutate redusă de doar 58 de grame și echipat cu switch-uri optice de nouă generație și cu un senzor optic Focus Pro 30K, astfel mouse-ul poate fi utilizat la un DPI de până la 30.000. Cei de la Razer ne spun că acest mouse este cu 20% mai ușor decât Viper Ultimate și a fost creat cu ajutorul jucătorilor profesioniști.

Noile switch-uri sunt garantate pentru până la 90 de milioane de acționări, crescând durata de funcționare a dispozitivului cu până la 25% față de switch-urile folosite în generația anterioară și Razer garantează că nu vor exista probleme de dublu-click neintenționat sau debounce delay. Noul Viper V2 Pro are baterie încorporată și poate fi încărcat prin USB-C. Cu o încărcare completă ai putea folosi mouse-ul timp de 80 de ore.

Mouse-ul are și un buton de ajustare a nivelului de DPI (presetat la anumite valori) ce poate fi utilizat oricând, fără să fie nevoie ca utilizatorul să instaleze software-ul Razer dacă nu dorește. În pachet sunt incluse și benzi aderente suplimentare, dacă simți că ai nevoie de un grip mai bun.

Spre deosebire de Viper Ultimate, Viper V2 Pro poate fi folosit doar de dreptaci, deci dacă ești stângaci atunci nu ai noroc. Acesta are o formă foarte plăcută și mâna stă foarte bine pe el și se potrivește mai multor stiluri de joc. Pe lângă butoanele clasice, avem alte două pe lateral și unul lângă senzor de pornire și oprire sau cu care poți schimba DPI-ul. Deși nu este stilul Razer, Viper V2 Pro nu are iluminare RGB, iar logo-ul este aproape insesizabil. Piciorușele PFT sunt mari și asigură o alunecare bună pe orice suprafață. Ba chiar poate fi folosit și pe sticlă.

Click-urile sunt precise și destul de zgomotoase, iar rotița este acoperită cu un cauciuc plăcut la atingere și opune o rezistență mică astfel încât să scrolezi precis.

Am trecut la Razer Viper V2 Pro după ce am folosit vreo două săptămâni mouse-ul Logitech MX Masters 3S, total din altă categorie și cu altă întrebuințare, însă la cât de ușor e Viper mi s-a părut că e de jucărie. Dar asta nu înseamnă materiale de proastă calitate. Plasticul este foarte ușor, însă mouse-ul nu scârțâie și pare să fie solid.

De această greutate redusă este nevoie în jocurile FPS unde trebuie să miști mouse-ul repede și cu precizie și acesta trebuie să fie cât mai ușor astfel încât să nu obosești. Am jucat FPS-uri precum Call of Duty Vanguard sau Doom Eternal, dar și titluri ca Elex 2 sau Trek To Yomi și mouse-ul a fost excelent pentru gaming. Rapid, plăcut la atingere și confortabil. M-am jucat ore întregi și nu am simțit că mi-a obosit mâna, însă mi s-a părut util și la editare video sau browsing.

Razer Viper V2 Pro vs Logitech Pro X Superlight

Este clar că Razer i-a luat la țintă pe cei de la Logitech cu acest mouse, Viper V2 Pro fiind competitorul direct al lui Logitech Pro X Superlight, care vine cu specificații similare (63 de grame, 25400 DPI) și cu același public țintă, iubitorii de FPS-uri. În opinia mea, Logitech vine cu avantajele prețului (fiind mai mic cu aproximativ 200 de lei), dar și al faptului că ai unde să pui dongle-ul atunci când transporți mouse-ul. Însă Viper V2 Pro vine cu un senzor mai performant, o încărcare mai rapidă prin USB-C și e cu câteva grame mai ușor.

În ceea ce privește calitatea construcției, manevrabilitatea și experiența de joc, nu pot să mă pronunț deoarece nu am testat Pro X Superlight.

Găsești mouse-ul Razer Viper V2 Pro la precomandă pe Altex la un preț de 779 de lei. În același timp, LOGITECH G Pro X Superlight este disponibil și la un preț de 599 de lei.

Acest mouse Razer este dedicat în primul rând iubitorilor de FPS-uri. Clar, deci dacă Call of Duty sau CS:GO sunt principalele jocuri pe care le joci atunci ar trebui să te uiți la Viper V2 Pro. Pe de altă parte, dacă ești gamer casual atunci poți alege și Viper V2 Pro, însă vei găsi alte produse mai ieftine și cu un profil de gaming/productivitate mai potrivit atât de la Razer, cât și de la alții.