Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.
Am avut deja la review Samsung Galaxy S10+, așa că acest review nu va fi unul clasic pe start-up.ro, ci voi evidenția doar câteva dintre caracteristicile care le diferențiază. S10, deși mai mic, e un telefon care din punctul meu de vedere e la același nivel cu fratele său mai mare, ba chiar e și mai accesibil.
Design și ecran Samsung Galaxy S10
La nivelul designului S10 nu se diferențiază cu aproape nimic față de fratele său mai mare. Exceptând, evident, dimensiunea. Pe față avem un ecran curbat, cu amprentă incorporată, și o cameră de selfie simplă, nu dublă, perforată în ecran.
Pe spate carcasa este din sticlă, are tot 3 camere poziționate orizontal ca la S10+ și singura deosebire aici e că S10 nu va avea carcasă ceramică, albă sau neagră, ci doar cea tradițională, pe negru, alb, albastru și un fel de verde.
La nivelul ecranului, calitatea e aceeași, Quad HD+, dar dimensiunea este de 6,1 inci. Eu am apreciat mai mult acest telefon ca design și dimensiuni pentru că e mai ușor de ținut în mână, de pus în buzunar și de folosit cu o singură mână.
Așadar, singurele diferențe marcante sunt cele de dimensiune. cei 0,3 inci par puțini, dar în folosirea de zi cu S10 mi s-a părut telefonul care m-a făcut să-mi placă foarte mult. La S10+ aveam mereu senzația că deși e un device excepțional, parcă e prea mare pentru mine.
Performanțe tehnice
S10+ e un device care funcționează în orice condiții datorită procesorului Exynos 9820. La fel și S10. Am simțit că am în mână cu adevărat un flagship care m-a dus cu bine în toate aplicațiile sociale, în jocuri și în multitasking.
E același procesor și aceeași capacitate a memoriei RAM, 8 GB. La S10+ există un model cu 12 GB de RAM și 1 TB de stocare, dar este cel ceramic. Pentru modelele standard, Samsung oferă aceleași caracteristici. Stocarea e de 128 de GB sau de 512 GB și poți adăuga un card microSD de 512 de GB.
Bateria e mai mică, evident. Aceasta are 3.400 de miliamperi, față de 4.100 de miliamperi pe modelul mai mare. Am simțit o mică diferență de autonomie față de modelul mai mare, cel care m-a putut duce o zi jumătate fără probleme. S10 e un telefon pe care-l poți folosi o zi întreagă, dar aș recomanda să-l încarci seara, când te duci la culcare.
E vreo diferență tehnică? Nu. Dacă nu vrei modelul ceramic, cel mai scump dintre toate, atunci S10 e alegerea potrivită pentru un flagship de dimensiuni medii.
Am apreciat enorm că anul acesta Samsung nu a mai făcut mari diferențe între modelul + și cel obișnuit. De obicei, pe modelul mai mic primeam un pic mai puțină memorie RAM, un pic mai puțină stocare. De data aceasta, din punct de vedere al ecranului, designului și performanțelor tehnice, vocea oamenilor ca mine, care vor un telefon mai mic, a fost ascultată. S10 e acolo.
Camera foto Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10 este dotat pe spate cu aceeași cameră triplă ca pe S10+, cu o lentilă de 16 MP ultra wide, una de 12 megapixeli wide și una de 12 megapixeli telefoto.
Pe partea din față Samsung a renunțat la senzorul de profunzime, acea cameră de 8 megapixeli ce identifica mai bine fundalul și a păstrat aceeași cameră de 10 megapixeli dual pixel de pe S10+.
E vreo diferență? Evident, pe spate nu ai nicio problemă. Calitatea fotografiilor e excepțională, fundalul blurat e identificat cu foarte mare exactitate, ai parte de intervenția inteligenței artificiale în recunoașterea scenariilor și S10 e la egalitate cu fratele său mai mare.
În față, personal, nu am simțit nicio diferență. Deși îi lipsește un senzor de profunzime, camera s-a descurcat foarte bine. Nu sunt cel mai mare utilizator de camere frontale, nu-mi fac selfie-uri de dimineață până seară, așadar eu nu am simțit o diferență marcantă. Și aceasta identifică și blurează fundalul foarte bine, ai un mod wide și unul obișnuit, iar culorile sunt reprezentate fidel.
La nivelul filmării, S10 și S10+ mi se par în continuare la nivelul lui iPhone XS, ceea ce le duce în top 5 camere video de pe telefoane.
Preț și disponibilitate Samsung Galaxy S10
Am vorbit și despre camere și pentru mine camera frontală nu e atât de importantă. Dar să nu fiți păcăliți, aveți acolo o cameră de flagship. S10 păstrează și amprenta în ecran, care funcționează bine, dar și autentificarea prin recunoaștere facială, care nu mi-a făcut probleme și a funcționat aproape la fel de rapid ca pe iPhone, unde era reperul meu.
La acest review mai scurt nu voi trece în revistă punctele pro sau contra. De ce? Pentru că sunt aceleași ca la S10+ Dacă nu ești fanul autentificării prin amprentă, pe care au am trecut-o la minusuri, poți folosi camera. Și funcționează excelent.
Diferența de preț față de S10+ este de 500 de lei. S10 costă în varianta cu 128 de GB 4.300 de lei. Ai 100 de euro diferență care e făcută doar de dimensiunea ecranului și de o cameră de selfie. Dacă vrei un telefon masiv, alege-l pe celălalt. Dar dacă ești ca mine și apreciezi designul compact, atunci S10 este cel mai bun telefon pe care-l poți cumpăra azi pe piața din România.