MaintainX, platforma care conectează muncitorii și echipele de muncitori din medii industriale, a primit o investiție de 3,8 milioane de dolari. Startup-ul a fost cofondat de Chris Țurlică, un român stabilit în SUA.

Spuneam mai sus că startup-ul este similar cu Slack și alte soluții de comunicare folosite la birou, dar, spre deosebire de celelalte, MaintainX automatizează anumite proceduri pentru muncitori - cum ar fi lucrătorii de la întreținere sau cei de pe vas, ori lucrătorii din fabrici.

MaintainX poate ajuta liderii operaționali să comunice unul-la-unul sau cu mai multe echipe și să le atribuie sarcini. În același timp, startup-ul asigură un număr tot mai mare de template-uri pentru a se asigura că este respectat cadrul de reglementare privind protecția muncii, scrie VentureBeat,

Despre Cristian Țurlică am scris prima dată în 2016, atunci când spuneam pe start-up.ro povestea românul care își conduce businessul de vizavi de Alcatraz. Chris este din Tulcea și are acum 30 de ani. A plecat la 15 ani în America, a făcut liceul în Connecticut și facultatea la McGill. După aceea a lucrat la un fond de investiții din Boston și a decis să-și încerce norocul în Silicon Valley.

În 2014, el a fondat Voo, o aplicație pentru iMessage, pentru posesorii de iPhone, care ajuta utilizatorii să-și planifice ieșirile cu prietenii direct din interfața de iOS. Startup-ul Voo a fost achiziționat în 2017 de Townsquared, un fel de rețea socială pentru afaceri locale, pentru a putea promova colaborarea între acestea.

Foto credit: RidgeVC