YOXO e un abonament 100% digital, așa cum îți place, chiar dacă ai 20 de ani sau 32 ca mine. Îți descarci o aplicație, scanezi un buletin, alegi opțiunile și știi cât plătești pe lună. Activarea abonamentului se face în aceeași zi, fără drumuri la ghișeu, iar apoi poți să-l folosești după ce restartezi telefonul.
În plus, nu are durată contractuală, ci se reactivează în fiecare lună, așa cum ești obișnuit de la serviciile de streaming de filme sau muzică, de exemplu.
Activare și instalare YOXO
Yoxo e 100% digital. Asta înseamnă că nu va trebui să faci niciun drum. Primul pas pe care trebuie să-l faci e să instalezi aplicația din Google Play sau iOS. Poți avea deja o cartelă în telefon de la orice operator sau poți comanda o cartelă nouă.
Primul pas pe care ți-l cere aplicația e să-ți scanezi cu camera foto buletinul, iar apoi toate datele tale vor fi introduse automat. Ulterior, alegi ce și se potrivește. YOXO are minute și SMS-uri naționale nelimitate indiferent de tipul de abonament ales, dar în funcție de comportamentul tău de consum alegi câți GB vrei. Poți începe cu 20 de GB pentru 19 lei pe lună, 60 de GB pentru 29 de lei pe lună sau 100 de GB pentru 39 de lei pe lună.
Dacă ai deja o cartelă în telefon, poți folosi numărul acela pe care-l treci la YOXO. Dacă nu ai o cartelă, o poți comanda direct din aplicație și aceasta îți va fi livrată gratuit acasă pentru a o introduce în telefon. Mai trebuie să introduci și datele de card pentru a face plata automat în fiecare lună. După ce ai bifat că ai înțeles Termenii și Condițiile lucrurile sunt simple. Abonamentul tău e creat, primești pe adresa de mail cu care ai făcut contul contractul în formă digitală și aștepți să fie activat.
Eu personal am făcut abonamentul în maximum 5 minute cu tot cu scanarea buletinului, iar pentru activare a mai durat încă cinci minute. Ulterior am avut abonamentul la dispoziție.
Odată ce ai activat abonamentul e cazul să te obișnuiești cu aplicația, care are un design modern, îmi plac fonturile enorm și e în culorile YOXO, adică negru, alb și galbenul pe care-l vei recunoaște instantaneu.
Aplicația YOXO
YOXO e disponibil cum spuneam pe toate telefoanele, indiferent dacă sunt cu Android, iPhone-uri sau Huawei, pentru că serviciul e disponibil și în Huawei AppGallery.. Odată ce ai activat abonamentul pe ecranul principal, aflat sub meniul Acasă, vei vedea consumul tău, pentru a fi mereu în control. Vei vedea, dacă ai ales ca mine abonamentul de 20 de GB, cât ai consumat. Dacă apeși pe meniul de consum vei vedea minutele și SMS-urile, dar și opțiunile tale active. Dar despre acelea un pic mai târziu.
La un swipe înspre stânga vei vedea câte zile mai ai până la următoarea factură. Aceasta se emite digital și o plătești automat cu cardul pe care l-ai adăugat inițial în aplicație, fără să-ți faci griji.
În meniul principal mai ai butonul prin care poți adăuga GB de internet dacă ai consumat prea mult, poți adăuga Opțiuni suplimentare pe care le detaliem mai târziu, în funcție de nevoile tale, dar poți să vezi și detaliile abonamentului, poți să-l modifici și poți să-l închizi din aplicație de maximum 3 ori pe an, în funcție de cum îl folosești.
Meniul Consum îți arată precis cât ai consumat din traficul de internet achiziționat inițial, iar în facturi vei vedea istoricul plăților tale și poți modifica și datele cardului.
Ultimul meniu de jos e cel de mai mult, unde ai toate opțiunile, dar și mai multe informații despre abonament. În plus, din butonul de Help poți intra în legătură directă cu un reprezentant Orange prin chat. Messenger-ul din interiorul YOXO e unul la care se răspunde rapid, așa că nu mai ești nevoit să suni „în centrală”, nu mai treci prin toate meniurile automate și nu mai aștepți 10 minute ca să poți discuta cu un reprezentant al companiei de telefonie mobilă.
Și pentru că am pomenit deja de opțiuni, libertatea e ceea ce descrie foarte bine abonamentul YOXO. Poți să îți alegi opțiunea care ți se potrivește, poți să modifici abonamentul atunci când vrei sau să adaugi GB atunci când ai rămas fără. În plus, din magazinul de opțiuni poți adăuga noi servicii în funcție de comportamentul tău dintr-o anumită lună.
Știm cu toții cum a fost când a venit pandemia. Ne-am trezit cu abonamente care aveau GB de internet în roaming, dar noi nu plecam mai departe de balcon, dacă aveam și norocul ăsta. Așa că am plătit la roaming fără să vedem granițele. Din acest motiv, YOXO e o opțiune foarte bună pentru cei care călătoresc uneori, cei care vor să adauge opțiuni doar în funcție de nevoi. Hai să le trecem în revistă.
Opțiunile disponibile în YOXO
YOXO are un magazin de opțiuni direct din interfața sa mobilă, ceea ce înseamnă că ai libertatea să-l modifici oricând. Ai rămas fără internet și mai ai 10 zile până la factură? Te poți duce în Magazinul de Opțiuni și să adaugi 20 de GB pentru 5 lei, 60 de GB pentru 15 lei sau 100 de GB de 25 de lei, aceștia din urmă având și 5,1 GB în roaming SEE (adică Uniunea Europeană și alte câteva țări). Opțiunile sunt valabile până la data de reînnoire lunară a abonamentului YOXO și expiră în a 30a zi a abonamentului tău. Dacă vei cumpăra 20 de GB aceștia nu se reînnoiesc automat ca să dai 5 lei și luna viitoare, ci îi folosești fix atunci când ai nevoie. Dacă simți că ai nevoie constant de mai mult internet, poți modifica tot abonamentul.
Să zicem că ai rude în străinătate și vrei să le suni. Ce faci cu YOXO? Păi te duci în magazinul de opțiuni și cu 5 lei adaugi o opțiune standard de 100 de minute internaționale. Le poți folosi pentru toate țările UE, cu excepția Estonia, Letonia sau Lituania.
De asemenea, dacă vara asta nu vrei să te duci în Grecia, ci un pic mai departe, ai opțiune cu minute, SMS-uri și GB incluși. Aceasta se numește Roaming Worldwide și îți oferă 100 de minute și SMS-uri, dar și 1 GB pentru călătorii în țări din afara spațiului SEE. Câteva exemple ar fi Statele Unite, Serbia, Elveția, Muntenegru, Moldova, Mexic, Madagascar, Canada sau Monaco. Opțiunea e valabilă pentru 15 zile, cât o vacanță, și o poți reactiva de la distanță din aplicaței.
Dacă ești ca mine și mergi cu mașina, ai nevoie de opțiunea pentru numere speciale. Adică să plătești parcarea în București sau alte localități, să plătești taxa de pod la Fetești în drum spre mare și alte asemenea tarife. Opțiunea se numește Credit numere cu tarife speciale și costă 29,71 lei și oferă 5 euro credit pe care să-i consumi pentru cele de mai sus. Sau dacă ai fi vrut să votezi la Eurovision. Opțiunea merge și dacă vrei să suni în afarea UE sau să dai SMS-uri internaționale. Opțiunea e valabilă până la consumarea creditului și o poți reîmprospăta apoi. Primești și notificare dacă ajungi la 80% și 100% din consum.
Am trecut așadar prin toate opțiunile. Și dacă prin vocea mea pare complicat, în aplicație totul e foarte bine aranjat și explicat. Am apreciat libertatea aceasta din YOXO pentru că nu tot timpul am nevoie de minute în Statele Unite. Dar dacă planific acolo o călătorie sau dacă poate ne întoarcem la deplasări în interes de serviciu, atunci nu vreau să ajung pe aeroport în San Francisco fără internet. Am pățit-o acum cinci ani, nu mai vreau. A fost o experiență traumatizantă. În plus, nu trebuie să stai să dai mesaje celor dragi de acasă să-ți încarce și ție cartela cu niște euro. Ai aplicația, plătești cu cardul, totul e activat.
YOXO e despre libertatea de a alege și de a nu fi constrâns de termene contractuale prea lungi pentru stilul tău.
Rezumat YOXO
- Instalezi aplicația
- Îți faci un cont cu datele din buletin și un card bancar în maximum 10 minute
- Alegi din 3 niveluri de abonament
- Adaugi opțiuni în funcție de comportamentul tău de consum
- Ai suport pe chat în timp real în interiorul aplicației de la reprezentanți YOXO
- Poți modifica sau închide abonamentul când dorești
- Vezi mereu cât ai consumat și cât mai ai până la următoarea factură
Pentru cine e YOXO atunci? Eu aș zice că nu are o vârstă. Adolescenți, ramoliți ca mine sau pensionari toți au nevoie de minute și SMS-uri, toți au nevoie de internet la discreție, dar și de opțiuni suplimentare pentru a călători în străinătate sau a vorbi cu rudele plecate.
YOXO e pentru cei care vor internet destul la viteze 4G+, minute și SMS-uri nelimitate, cei care vor opțiuni doar când au nevoie de ele și care s-au obișnuit deja să plătească în fiecare lună pentru Netflix, Spotify sau alte servicii pe bază de abonament. Și care nu au mai fost la un ghișeu de multă vreme.