Astfel, prin acest card, utilizatorii vor primi înapoi până la 1% din banii cheltuiți, în monede tradiționale sau criptomonede. Utilizatorii vor putea retrage gratuit până la 2.400 lei de la orice bancomat din lume și vor beneficia de un serviciu dedicat de concierge pentru a rezerva orice, de la zboruri la bilete pentru festivaluri.

Printre beneficiile de care se vor bucura clienții Revolut Metal se numără schimb valutar nelimitat la cursul de schimb interbancar, transferuri internaționale gratuite, suport cu prioritate 24/7, și asigurare medicală de călătorie care include servicii de sănătate, dentare, precum și întârzieri ale zborurilor sau pierderea bagajelor.

Clienții Revolut Metal vor primi până la 1% cashback pentru toate plățile cu cardul efectuate în afara Europei, precum și 0.1% cashback pentru toate tranzacțiile din Europa, și vor putea alege să primească diferența în oricare dintre cele 25 de monede suportate de Revolut sau cele 5 criptomonede, inclusiv Bitcoin.

Noul plan vine la pachet cu o serie de beneficii exclusive, iar Revolut va continua să îmbunătățească oferta cu noi beneficii precum tarife preferențiale de acces în lounge-urile din aeroporturi, conturi dedicate pentru familii, un număr nelimitat de carduri virtuale de unică folosință și beneficii suplimentare pentru platforma de investiții fără comisioane care va fi lansată în curând.

Utilizatorii care își doresc abonamentul Revolut Metal pot alege planul tarifar lunar, la un cost de 54,99 lei, sau cel anual, în valoare de 500 de lei pe lună, beneficiind astfel de o reducere de 23%. Având în vedere meticulozitatea procesului de producție, disponibilitatea inițială a cardurilor Metal este limitată și acesta va fi disponibil doar unui număr limitat de utilizatori Revolut Premium.

”Suntem convinși că Revolut Metal este cardul exclusivist al viitorului și un produs absolut necesar pentru toți călătorii din întreaga lume. Noul plan tarifar oferă utilizatorilor o serie de funcționalități exclusive și lucrăm deja pentru a adăuga altele noi, incluzând acces la lounge-urile din aeroporturi și platforma de investiții fără comisioane. Lansarea Revolut Metal este un pas important pentru ca Revolut să genereze venituri suplimentare, în contextul în care pregătim lansarea unei platforme de trading fără comisioane, precum și extinderea pe piețele din America de Nord și Asia”, a declarat Nik Storonsky, Fondator & CEO al Revolut.

”Ne bucurăm să fim partenerii Revolut pentru prestigiosul card Metal. Începând cu felul în care arată și până la seria de beneficii impresionante oferite utilizatorilor, alături de încrederea pe care Mastercard o are la nivel global, Revolut Metal este o ofertă atrăgătoare pentru toate persoanele care călătoresc frecvent”, a spus Darren Deal, Vice-Președinte Carduri Prepaid al Mastercard UK și Irlanda.

În țara noastră există și inițiative locale pe acest segment. De exemplu, doi români din Alba Iulia vor să dezvolte ideea standard a unei platforme de cashback, ce-ți dă niște bani înapoi din cumpărături. Este vorba despre Beez, iar povestea lor o poți citi aici.

Compania cu sediul în Londra are peste 2.500.000 de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 150 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 22 miliarde de dolari. Revolut a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Recent, Irina Scarlat, country managerul Revolut România preciza faptul că țara noastră trecuse pe locul 9 în topul țărilor în care operează fintech-ul în prezent la nivel mondial, ca număr de utilizatori, după ce a depășit Germania. Revolut are circa 55.000 de utilizatori la nivel local.