Revolut, platforma financiară globală cu peste 1 milion de utilizatori pe plan local, anunță extinderea accesului la funcționalitatea de tranzacționare către utilizatorii Standard și Premium din România.

Toți utilizatorii români beneficiază acum de tranzacționare fără comisioane, alăturându-se astfel sutelor de mii de clienți Revolut din Spațiul Economic European și UK care se bucură de beneficiile tranzacționării printr-o simplă apăsare de buton.

Utilizatorii Revolut pot să tranzacționeze acțiuni la peste 750 de companii din Statele Unite ale Americii și pot descărca extrase lunare direct din aplicație. Lista companiilor în care utilizatorii pot investi conține companii cu nume sonore la nivel global, printre care se numără Amazon, Alphabet, Tesla, Ford, Nike, Netflix, Facebook și multe altele.

Utilizatorii Standard vor putea efectua lunar 3 tranzacții fără comisioane, în timp ce pentru clienții Premium numărul este de 8 tranzacții. Fiecărei tranzacții care depășește aceste limite i se va aplica un comision de 5 lei. Utilizatorii Revolut Metal pot efectua lunar un număr nelimitat de tranzacții fără comisioane. Revolut aplică în mod transparent o taxă anuală de custodie de doar 0,01%, raportată la valoarea totală a portofoliului fiecărui client.

Investitorii sunt nevoiți adesea să cumpere cel puțin o acțiune a unei companii. Acest lucru nu constituie un impediment dacă prețul acțiunii este mic, însă acțiunile la multe companii celebre - cum ar fi Amazon - pot costa fiecare mii de dolari sau chiar mai mult. Revolut inovează acest domeniu prin faptul că le oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a cumpăra fracții de acțiuni pentru suma minimă de 1 dolar american. Astfel, aceștia ajung să dețină o mică parte dintr-o companie, chiar dacă nu una cu valoare ridicată.

Ordinele la piață instantanee le permit utilizatorilor Revolut să cumpere acțiuni la valoarea de piață actuală, iar aceștia primesc în timp real actualizări de preț și informații despre performanța acțiunilor. Limita acestor ordine este acum de 10.000 de dolari americani (de la o limită inițială de 1.000 de dolari americani).

”Am lansat platforma de tranzacționare de acțiuni - inițial doar pentru utilizatorii Metal - în august 2019. Reacțiile primite au fost minunate, iar utilizatorii Revolut au devenit din ce în ce mai interesați de această funcționalitate, apreciind caracterul său inovator, accesibil și incluziv. Suntem încântați să oferim tuturor utilizatorilor Revolut acces la bursă și să le oferim sprijin pentru a-și gestiona mai ușor finanțele. Vom continua să dezvoltăm platforma de tranzacționare pentru a le permite utilizatorilor să își gestioneze mai eficient banii și investițiile cu ajutorul telefonului mobil”, a declarat Nik Storonsky, Fondator și CEO - Revolut.

Tranzacționare acțiuni - capital de risc

Această platformă de tranzacționare de acțiuni este facilitată de către Revolut Trading. Nici Revolut, nici Revolut Trading nu oferă consiliere de investiții, iar fiecare investitor ar trebui să ia propriile decizii sau să solicite consiliere independentă în cazul în care nu este sigur în legătură cu oportunitatea/gradul de adecvare al oricărei investiții pentru propriile circumstanțe sau nevoi. Valoarea investițiilor poate să urce sau să coboare și astfel poți primi mai puțin decât investiția inițială sau poți pierde valoarea întregii investiții inițiale.

Performanțele trecute nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Fluctuațiile de schimb valutar pot afecta în mod negativ profitul pe ansamblu al investiției originale. Află mai multe din Informarea completă privind riscurile și din Întrebările frecvente despre tranzacționare.

Revolut Trading nu oferă și nu poate controla prețurile pentru instrumentele pe care le-ai putea cumpăra sau vinde prin intermediul aplicației Revolut. Prețul de piață al instrumentelor este influențat de o gamă largă de factori și se poate modifica rapid și neașteptat, ceea ce înseamnă că valoarea instrumentelor respective și profiturile și pierderile tale conexe cu privire la pozițiile tale se pot și ele modifica rapid și neașteptat.

Printre alte lucruri, prețurile instrumentelor pot fi supuse discontinuităților (gapping – atunci când prețul instrumentelor se deschide semnificativ mai sus sau mai jos față de prețul de închidere din ziua precedentă) și prețurilor efective (slippage – atunci când prețul la care este executat un instrument este diferit de prețul la care a fost cotat la momentul depunerii ordinului), în special în perioadele de volatilitate a pieței.

Revolut Trading Ltd (FRN. 832790) este reprezentant desemnat al Sapia Partners LLP, societate autorizată și reglementată de Autoritatea pentru Conduită Financiară din Regatul Unit. Sediul social al Revolut Trading Ltd este 9th Floor 107 Cheapside, Londra, EC2V 6DN, Regatul Unit.