Donations le va permite utilizatorilor să rotunjească plățile realizate cu cardul și să doneze mărunțișul rezultat către trei organizații non-guvernamentale. Utilizatorii vor putea dona bani o singură dată sau să stabilească plăți recurente.

”Sprijinirea unor cauze sociale este importantă atât pentru compania noastră, cât și pentru mulți dintre utilizatorii noștri. Atunci când vine vorba despre donații, mulți oameni sunt rezervați din cauza proceselor greoaie de înregistrare și a angajamentelor pe care trebuie să și le ia odată cu acestea. Așa că ne-am dorit să facem lucrurile mai simple și să le permitem să doneze ușor, rapid și în siguranță”, spune Nikolay Storonsky, Founder & CEO Revolut.

Spre deosebire de cazul multor bănci tradiționale și instituții financiare, toți banii donați vor ajunge la cele trei ONG-uri. Revolut nu va percepe niciun fel de taxe sau comisioane pentru aceste donații. De asemenea, utilizatorii vor putea dona orice sume doresc, neexistând o limită minimă de bani, și vor putea activa și dezactiva oricând noua funcționalitate din aplicație.

Salvați Copiii, WWF (World Fund for Nature) și ILGA-Europe sunt primele trei ONG-uri selectate și au fost alese pe baza cauzelor cu care rezonează majoritatea utilizatorilor Revolut. Fiecare dintre aceste organizații are ca scop combaterea unor nedreptăți sociale la nivel global. Parteneriatul Revolut cu fiecare dintre ele este încheiat pe termen nedeterminat, urmând ca până la finalul anului fintech-ul britanic să se asocieze și cu alte cauze către care utilizatorii vor putea dona.

”Suntem în permanență în căutare de noi moduri inovatoare de a crea beneficii de impact pentru copiii care au cea mai mare nevoie de ajutor. Alături de Revolut, vom crește nivelul de conștientizare a nevoilor acestor copii și vom strânge fonduri pentru a salva vieți, pentru a le oferi celor mici posibilitatea de a-și împărtăși poveștile în cadrul unei platforme dedicate și pentru a face orice se poate în vederea creării unui viitor mai bun pentru copiii din întreaga lume”, afirmă Gemma Sherrington, Executive Director of Fundraising and Marketing în cadrul Salvați Copiii.

”Suntem prima generație conștientă că distrugem planeta și ultima care ar mai putea face ceva în acest sens. Oportunitățile ca aceasta sunt esențiale dacă ne dorim cu adevărat să oprim acest proces și să îl transformăm într-unul reversibil. Tocmai de aceea, suntem încântați să fim unul dintre cele trei ONG-uri care vor beneficia de donațiile utilizatorilor Revolut și de dorința acestora de a salva habitate și specii aflate în pericol. Abia așteptăm să inspirăm milioane de oameni în a se alătura cauzei de a salva lumea în care trăim”, declară Naomi Hicks, Director of Partnerships WWF.

Totodată, pentru a marca luna Pride, sărbătorită în această perioadă în Europa, Revolut lansează de azi, 1 iulie 2019, 30.000 de carduri în culorile curcubeului, în ediție limitată. Noile carduri vor putea fi comandate gratuit de către oricare dintre cei peste cinci milioane de utilizatori europeni și vor fi disponibile în ordinea comenzilor înregistrate.

”Atât în Europa, cât și în Asia Centrală observăm o stagnare și chiar o depreciere în ceea e înseamnă drepturile comunității LGBTI. Acum este momentul perfect să investim în schimbări semnificative și de durată pentru persoanele LGBTI. Ne bucurăm, așadar, să devenim partenerii Revolut, să le oferim soluții viabile membrilor acestei comunități și, de asemenea, să oferim utilizatorilor Revolut șansa de a face parte din această mișcare LGBTI și din schimbările semnificative benefice pe care le produce”, afirmă Anna Shepherd, Fundraising Manager ILGA-Europe.

Cardurile Rainbow vor funcționa în același fel ca și celelalte carduri Revolut și le vor permite utilizatorilor să își stabilească bugete lunare, să rotunjească mărunțișul rezultat în urma tranzacțiilor efectuate și să transfere bani oriunde în lume, la cel mai bun schimb valutar.