BT foloseşte oportunităţile date de Open Banking care, prin integrarea de actori noi în propriul ecosistem IT, permite lansarea de produse şi servicii noi.

Prin NEO Control, Banca Transilvania marchează o premieră în România, fiind un serviciu de multi-banking, bazat pe interconectare prin folosirea platformei de Open Banking BT.

“Oamenii au nevoie de sevicii rapide, personalizate, accesibile, mai puţin formale şi mai ieftine, iar facilitatea NEO Control este unul dintre acestea. Open Banking a deschis calea spre un nou mod de a face banking, bazat pe interconectare şi acest lucru ni se potriveşte foarte bine: din 2018, de când avem platforma, ne place să experimentăm, să fim pionieri. Colaborăm cu fintech-uri şi combinăm agilitatea lor cu know-how-ul şi baza mare de clienţi BT”, declară Mariana Chindriş, Director Executiv - Chief Technology Officer, Banca Transilvania.

NEO este noua platformă de Mobile Banking şi Internet Banking a Băncii Transilvania, în cadrul căreia lansează constant facilităţi. Prin opţiunile oferite, este comparabilă cu aplicaţiile fintech şi este potrivită celor care sunt pasionaţi de nou, early adopters.

Convenienţă prin NEO Control

  • Clienţii pot adăuga în NEO conturile deschise la alte bănci sau fintech-uri cu activitate în România. Primele care pot fi integrate sunt BCR, ING, UniCredit şi Revolut, iar numărul lor va creşte în perioada următoare.
  • Prin NEO Control clienţii BT pot vedea informaţii despre conturi şi tranzacţii.
  • Facilitatea NEO Control a fost dezvoltată de Banca Transilvania împreună cu FINQware, fintech românesc care oferă soluţia de agregare a datelor.

Despre FINQware poți citi pe larg în articolul scris pe start-up.ro de Oana Coșman.

Lansarea de azi vine după ce lunile trecute Banca Transilvania a anunţat alte două facilităţi, NEOcont pentru persoane fizice şi NEOcont pentru antreprenori, prin care cei care doresc să lucreze cu Banca Transilvania pot deschide cont 100% online, fără niciun drum la bancă.