Revolut Junior își propune să promoveze obiceiurile sănătoase de gestionare a banilor de la o vârstă fragedă, în parametri siguri și sub îndrumarea unui adult responsabil.

Conturile Revolut Junior pot fi create doar de către un părinte sau un tutore legal care deține un cont Revolut. Contul oferă funcționalitățile și experiența necesare pentru a-i ajuta pe tineri să obțină abilitățile financiare de care au nevoie înainte de a deveni independenți financiar.

Produsul are trei componente principale:

  1. O aplicație nouă, Revolut Junior, creată pentru copii, prin intermediul căreia aceștia își pot gestiona soldul și pot primi alerte referitoare la tranzacții.
  2. O secțiune nouă în cadrul aplicației Revolut, creată special pentru părinți și tutori, care le permite să gestioneze modul în care copiii lor cheltuie bani.
  3. Un card Revolut Junior pentru copii, cu un design exclusiv.

Utilizatorii Revolut Standard pot crea un singur cont Junior. Costul cardului este același ca al cardurilor Standard, 26.99 de lei, iar limita lunară de alimentare a contului pentru copii este de 160 de lei.

Utilizatorii Premium și Metal pot crea două și respectiv cinci conturi Junior - cardurile sunt gratuite, iar limita anuală de alimentare este de 16.000 de lei. În plus, clienții Premium și Metal au acces la 2 noi funcționalități: Sarcini și Alocație Săptămânală.

Prin intermediul Sarcini, copiii au posibilitatea de a câștiga venituri suplimentare prin îndeplinirea unor atribuții și obiective definite de părinte / tutore legal. Astfel, aceștia învață să facă legătura dintre muncă și câștiguri și sunt recompensați pentru eforturile făcute.

Folosind funcționalitatea de alocație săptămânală, părinții pot alimenta conturile Revolut Junior cu o sumă fixă în fiecare săptămână, ajuntându-și astfel copii să își planifice mai bine cheltuielile datorită accesului la un venit periodic și predictibil.

Părinții pot gestiona alocațiile copiilor, precum și fondurile proprii, folosind contul lor Revolut existent. Aceasta include posibilitatea de a transfera bani direct și instantaneu către contul copilului și a accesa soldul și tranzacțiile acestora în orice moment.

În plus, părinții pot primi notificări prin care să fie anunțați de modul în care copilul lor cheltuie bani. Produsul include setări de siguranță care le permit părinților să controleze funcționalitățile cardului și tranzacțiile precum plățile online.

Revolut va adăuga noi funcționalități pentru conturile Premium și Metal, printre care se numără:

  1. Posibilitatea gestionării contului Junior de ambii părinți
  2. Adăugarea pușculiței digitale Vaults conturilor Junior, ajutând astfel copiii să economisească pentru obiectivele lor
  3. Posibilitatea de a efectua plăți cu telefonul mobil

Alte funcționalități care urmează să fie implementate pe viitor sunt:: Rewards, rapoarte de cheltuieli, limite de cheltuire și noțiuni de educație financiară care îi vor ajuta pe copii să dezvolte abilități financiare.