Astfel, utilizatorii Revolut vor putea cumpăra, ține și schimba Bitcoin, Litecoin și Ether în oricare dintre cele 25 de monede disponibile pe platformă.

Potrivit unui comunicat oficial al companiei, în doar 6 zile, peste 10.000 de clienți Revolut s-au înscris pentu a testa versiunea Beta a aplicației pentru criptomonede. De altfel, Nikolay Storonsky, co-fondatorul Revolut, precizează că accesul la criptomonede a fost una dintre cele mai cerute funcții pe care clienții startup-ului și-au dorit-o a fi implementată cât mai rapid.

”Procesul de schimb va avea loc în doar 30 secunde, Revolut devenind astfel cel mai rapid și ușor mod de a cumpăra și vinde criptomonede”, spun oficialii startup-ului.

Decizia Revolut de a introduce noi opțiuni pentru criptomonede vine la câteva luni după ce a început să ofere suport pentru bitcoin. Acest proces face parte din strategia de dezvoltare a aplicației, mai ales după ce Revolut a primit o finanțare Series B în valoare de 66 de milioane de dolari.

Odată cu cele trei monede virtuale, Revolut introduce una dintre cele mai favorabile rate de schimb (în cazul Revolut, această rată de schimb este favorabilă deoarece, la valute, ei merg pe cursul interbancar) sub forma unui comision de 1,5% per tranzactie din sau către criptomonede. Comparativ, alți brokeri de criptomonede au comisioane între 5% - 9% la fiecare schimb.

”Vom deschide criptomonedele către toată lumea, mult mai rapid decât orice altă platformă de pe piață”, a precizat Nikolay Storonsky, fondator & CEO Revolut.

Revolut este un startup londonez lansat în 2015 de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Storonsky, fost bancher de investiții în cadrul Credit Suisse, a renunțat la jobul său de pe Wall Street pentru a deveni antreprenor. Alături de Yatsenko, un fost programator în cadrul Deutsche Bank, Nikolay a creat Revolut, business care a strâns deja peste 86 de milioane de dolari în finanțare și care este evaluat la peste 400 de milioane de dolari.

Prin intermediul Revolut utilizatorii pot transfera bani direct prin aplicația mobilă (25 de valute sunt disponibile, inclusiv lei) către alți clienți care au cont în cadrul Revolut, dar și către persoane care nu folosesc acest serviciu, prin intermediul unui simplu mesaj, prin WhatsApp sau email.

Totodată, pot lua împrumuturi și au acces la conturi curente deschise la o serie de bănci din Marea Britanie (startup-ul a introdus această opțiune în luna februarie a acestui an – utilizatorii au acces la un număr de cont și la un IBAN) – clienții care nu trăiesc în Marea Britanie vor avea, în curând, acces la IBAN-uri în euro sau dolari. Prin intemediul cardului de debit, clienții au acces la peste 90 de valute din întreaga lume pe care le pot retrage de la bancomate.

Revolut are peste un milion de clienți și a procesat, în cei doi ani de existență, tranzacții de peste 6,5 miliarde de dolari. În acest moment, aplicația este folosită de 180.000 de persoane în fiecare zi, 600.000 de clienți folosind serviciile Revolut cel puțin o dată pe lună.