Condiția pentru ca business-ul fondat de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko în 2015 să se alăture unor companii precum UiPath, Uber, Dropbox, Airbnb, WeWork este ca Revolut să primească o nouă rundă de finanțare, în valoare de 150 de milioane de dolari, după cum scrie ReCode.

Cea mai nouă rundă de investiții este condusă de DST Global, o firmă de investiții fondată de rusul Yuri Milner, iar negocierile dintre cele Revolut și viitorii investitori sunt încă deschise. Comparativ, cel mai mare competitor al Revolut, TransferWise, este evaluat la 1,6 miliarde de dolari și este susținut de fonduri de venture capital precum Andreessen Horowitz.

La finalul lunii februarie, Revolut, care pune la dispoziția clienților servicii precum conturi curente sau carduri ce le oferă posibilitatea de a face tranzacții într-o varitate de valute la cotații mai mici decât cele bancare, strânsese deja 90 de milioane de dolari în finanțări și era evaluat la peste 400 de milioane de dolari.

La finalul lui februarie, fondatorii Revolut, startup-ul fintech cu sediul în Marea Britanie și activ și la nivel local, anunțau faptul că au atins pragul de rentabilitate grație creșterii numărului de utiliatori care preferă serviciile financiare alternative oferite de companie și a lansării unor noi produse.

În total, din momentul lansării, Revolut a procesat 60 de milioane de tranzacții cu o valoare de 10 miliarde de dolari. De asemenea, startup-ul fintech și-a majorat și baza de clienți cu 50%, crescând de la 1 milion de clienți, la 1,5 milioane. De exemplu, zilnic apar între 6.000 și 8.000 de noi clienți care decid să utilizeze serviciile Revolut.

Revolut - servicii oferite

Prin intermediul Revolut utilizatorii pot transfera bani direct prin aplicația mobilă către alți clienți care au cont în cadrul Revolut, dar și către persoane care nu folosesc acest serviciu, prin intermediul unui simplu mesaj, prin WhatsApp sau email. Totodată, pot lua împrumuturi și au acces la conturi curente deschise la o serie de bănci. Clienții Revolut pot scoate bani de la ATM-uri în alte țări decât cea de origine fără a plăti taxe suplimentare și au acces și la un card virtual de debit care poate fi folosit pentru cumpărături online.

În ceea ce privește numărul utilizatorilor activi de carduri Revolut, acesta a ajuns la 350.000/zi și la 800.000/lună.

Revolut le permite utilizatorilor să deschidă un cont curent în doar 60 de secunde.

Recent, Revolut a adăugat opțiunea putea cumpăra, ține și schimba Bitcoin, Litecoin și Ether în oricare dintre monedele disponibile pe platformă. Opțiunea este disponibilă și pentru utilizatorii Revolut din România.

În plus, startup-ul a lansat și o asigurare de călătorie cu geolocație – se activează doar la călătoriile utilizatorilor. Polița Revolut Travel Insurance este oferită în parteneriat cu Thomas Cook Money, divizia de servicii financiare a Thomas Cook Group, și constă într-o asigurare medicală și dentară, iar costul unei polițe începe de la aproximativ 5 lei pe zi. Utilizatorii Revolut își pot adapta propria poliță prin intermediul aplicației pentru a include prieteni sau membri de familie, sau pentru a adăuga o asigurare pentru sporturi de sezon.