Astfel, compania lansată în 2015 de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, a reușit o creștere lunară a volumelor tranzacționate de 700%, până la valoare de 1,5 miliarde de dolari. În total, din momentul lansării, Revolut a procesat 60 de milioane de tranzacții cu o valoare de 10 miliarde de dolari. De asemenea, startup-ul fintech și-a majorat și baza de clienți cu 50%, crescând de la 1 milion de clienți, la 1,5 milioane. De exemplu, zilnic apar între 6.000 și 8.000 de noi clienți care decid să utilizeze serviciile Revolut.

La nivelul țării noastre, Revolut are 15.000 de utilizatori și semnează câte 1.000 de noi contracte în fiecare săptămână.

”În loc să devenim o bancă încă de la fondare, am ales să ne canalizăm timpul și resursele pentru dezvoltarea de produse și achiziția de noi clienți. Suntem bucuroși să vedem că modelul nostru de business funcționează în acest moment, însă profitabilitatea nu este prioritatea noastră la acest moment”, afirmă într-un comunicat de presă Nikolay Storonsky, CEO-ul Revolut.

Revolut - servicii oferite

Prin intermediul Revolut utilizatorii pot transfera bani direct prin aplicația mobilă către alți clienți care au cont în cadrul Revolut, dar și către persoane care nu folosesc acest serviciu, prin intermediul unui simplu mesaj, prin WhatsApp sau email. Totodată, pot lua împrumuturi și au acces la conturi curente deschise la o serie de bănci. Clienții Revolut pot scoate bani de la ATM-uri în alte țări decât cea de origine fără a plăti taxe suplimentare și au acces și la un card virtual de debit care poate fi folosit pentru cumpărături online.

În ceea ce privește numărul utilizatorilor activi de carduri Revolut, acesta a ajuns la 350.000/zi și la 800.000/lună.

Revolut le permite utilizatorilor să deschidă un cont curent în doar 60 de secunde.

Recent, Revolut a adăugat opțiunea putea cumpăra, ține și schimba Bitcoin, Litecoin și Ether în oricare dintre monedele disponibile pe platformă. Opțiunea este disponibilă și pentru utilizatorii Revolut din România.

În plus, startup-ul a lansat și o asigurare de călătorie cu geolocație – se activează doar la călătoriile utilizatorilor. Polița Revolut Travel Insurance este oferită în parteneriat cu Thomas Cook Money, divizia de servicii financiare a Thomas Cook Group, și constă într-o asigurare medicală și dentară, iar costul unei polițe începe de la aproximativ 5 lei pe zi. Utilizatorii Revolut își pot adapta propria poliță prin intermediul aplicației pentru a include prieteni sau membri de familie, sau pentru a adăuga o asigurare pentru sporturi de sezon.

Startup-ul fintech pregătește extinderea pe piața scandinavă odată cu deschiderea unui birou la Stockholm și a adăugat în portofoiu toate monedele din țările scandinave. Fondatorii companiei au în vizor extinderea pe noi piețe, precum Statele Unite, Singapore și Australia – lansări în curs de pregătire -, dar și India, Brazilia, Africa de Sud sau Emiratele Arabe Unite.

Revolut a strâns deja 90 de milioane de dolari în finanțări și este evaluat la peste 400 de milioane de dolari.