Documentele sunt obligatorii pentru funcționare începând de astăzi, 1 noiembrie, conform Ordonanței de urgență nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

Clever, împreună cu o echipă de juriști profesioniști, vor realiza gratuit verificarea documentelor, vor prelua dosarele complete de la șoferi și de la companiile de transport și le vor depune la Autoritatea Rutieră Română (ARR) pentru autorizare.

În plus, echipa Clever se va ocupa și de ridicarea autorizației, a copiei conforme și a ecusonului pentru șoferii care aleg să ceară sprijinul companiei în acest proces.

Clever a obținut aviz tehnic permanent ca operator al platformei digitale de transport alternativ de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, obligatoriu de la 1 noiembrie pentru funcționarea platformelor care oferă servicii de transport alternativ. Astfel, cei 1,5 milioane de pasageri Clever pot beneficia în continuare de servicii moderne și rapide de taxi și transport alternativ.

"Clever are o flotă stabilită de șoferi, atât taxi, cât și transport alternativ, prin urmare pasagerii pot găsi în continuare opțiuni de transport atunci când au nevoie. În acest moment, peste 50% dintre șoferii activi de transport alternativ pe platforma Clever sunt autorizați conform legii și sunt disponibili să preia comenzi. Iar în perioada imediat următoare, vom sprijini direct toți șoferii care nu sunt încă autorizați, fără costuri, să parcurgă acest proces pentru a putea continua să-și desfășoare activitatea conform legii și să poată prelua comenzi prin intermediul platformei noastre”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager la Clever.

Pentru a beneficia de sprijin în procesul de autorizare pentru transport alternativ, șoferii și companiile de transport pot contacta echipa Clever la numărul de telefon 0740.269.333 sau la adresa de email go@clevergo.ro, de luni până vineri, între orele 09:00-19:00.

Clever are în prezent peste 30.000 de șoferi înregistrați, atât pentru serviciile de taxi, cât și pentru cele de transport alternativ.

Aplicația Clever a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care permite atât plata cash a cursei, cât și plata direct din aplicație, prin card bancar. Cu peste 1,5 milioane de utilizatori și peste 30.000 de șoferi înregistrați, Clever a revoluționat mobilitatea urbană din România. Compania are peste 60 de angajați și este prezentă în peste 20 de orașe din România.

În luna iunie 2017, business-ul Clever a fost achizitionat de grupul Intelligent Apps, înființat în 2009, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din același grup fac parte aplicațiile Mytaxi (disponibilă în 9 țări din Europa) și Beat (activă în Grecia, Peru, Chile și Columbia). Intelligent Apps are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100 de orașe, fiind cea mai mare aplicație de mobilitate urbană din Europa.