În filmul "The Founder", despre evoluția McDonald's, aflăm cum linia de ambalare și producție a hamburgerului a fost optimizată pentru a ajunge la acel minut în care să prepari un hamburger. Acel lucru a fost o revoluție și a dus la fast food de calitate.

Epoca oamenilor în fast food-uri s-ar putea să apună, odată cu apariția roboților care pot prepara mâncarea fără intervenție umană. Și se începe cu burgerul. Creator, un startup american, va lansa de pe 27 iunie prima linie robotică de hamburgeri. În septembrie va fi complet funcțională. Iar un hamburger va costa în Statele Unite 6 dolari, conform TechCrunch.

Cum funcționează aparatul? Comanzi burgerul la un ghișeu unde ai un om. Următorul pas e ca o chiflă să fie împinsă în aparat de un aparat de aer comprimat. E tăiată în jumătate, perfect și e gătită cu unt. Sosurile și condimentele sunt standardizate și ajung pe feliile de chiflă, apoi urmează castraveții, roșiile, ceapa și brânza.

În același timp, robotul toacă la perfecție carnea pentru burger. În total, burgerul durează cinci minute pentru a fi gătit. Conform celor care au testat deja preparatele, burgerul pare că se topește în gură. Creatorii startup-ului spun că burgerul de 6 dolari ar costa în mod normal aproximativ 18 dolari la un restaurant obișnuit din Statele Unite.

Printre investitorii în startup sunt fondul de investiții Google, Khosla Ventures și Root Ventures. Potrivit TechCrunch, startup-ul a primit aproximativ 20 de milioane de dolari investiție.

"McDonald's e o companie de 140 de miliarde de dolari și industria alimentară e a treia din lume. McDonald's are 40.000 de restaurante, iar dimensiunea spațiilor lor e cu 50% mai mare decât avem nevoie noi. Robotul e bucătăria noastră", a declarat Alex Vardakostas, creatorul Creator.

Foto - Bloomberg