”Plata cu cardul s-a lansat în premieră la Cluj-Napoca, acolo unde avem o rată de adopție foarte mare pentru acest serviciu, clujenii fiind extrem de deschiși la tehnologiile moderne de mobilitate urbană. Ne dorim ca plata cu cardul pentru cursele de taxi să devină o normalitate, astfel că am decis să o facem și mai accesibilă prin scăderea tarifului de călătorie la 0,80 lei per kilometru, cel mai mic preț din oraș“, a precizat Mihai Rotaru, CEO Clever Taxi.

Serviciul de e-hailing a ajuns la 100.000 de utilizatori în Cluj. Clever Taxi a lansat în ianuarie 2018, în premieră la Cluj-Napoca, aplicați CleverPay, care îți permite să plătești prin card cursele.

Tariful preferențial anunțat acum de companie se aplică sub forma unui discount de 65% și toate costurile promoției sunt acoperite de Clever Taxi. Tariful este fix și nu suferă modificări în funcție de cerere sau factori externi.

Clever Taxi a introdus opțiunea CleverPay, prin care poți plăti automat cursele cu cardul, în luna februarie a acestui an, iar noi am testat-o chiar în acel moment. Cum funcționează? La metode de plată, după ce-ți faci un cont, introduci datele cardului tău. Acesta va fi folosit pentru a plăti cursele la final. Înainte de fiecare cursă ai posibilitatea să schimbi modalitatea de plată, putând adăuga chiar și mai multe carduri, dacă aveți un cont de familie, de exemplu, sau să treceți pe cash.

Sistemul caută inițial doar șoferii care acceptă plata cu cardul. În cazul în care nu se găsește niciun astfel de șofer, aplicația te anunță că există și șoferi cu cash, dar poți reda comanda până găsești un taximetrist care acceptă plata cu cardul.

Timpul mediu de găsire a unei mașini este de 7 secunde, iar șoferul ajunge la pasager în 3 minute. Un șofer disponibil în Clever Taxi are un rating mediu de 4.9/5 stele.

Clever Taxi este aplicația construită de Clever Tech. Compania a fost fondată în 2010, în București, de Mihai Rotaru și Alex Dumitru. Până în prezent, Clever Taxi a înregistrat peste 80 de milioane de comenzi în 20 de orașe din România. Serviciul are 700.000 de utilizatori și peste 17.000 de șoferi înregistrați. Începând cu iunie 2017, Clever Taxi a fost cumpărat de mytaxi, cea mai mare platformă de transport din Europa.

Recent, la Cluj s-au extins și cei de la Taxify. Înființată de Markus Villig, Taxify s-a lansat în 2013 și a devenit cea mai mare platformă de ride-hailing din Europa și Africa. În prezent, compania are peste 10 milioane de utilizatori în 25 de țări.