"Absolvenții de facultăți economice pot acum să își pună bazele unei cariere extrem de interesante în zona digitală a industriei financiare, iar noi vrem să susținem acești tineri oferind 3 burse de studiu, facilitând învățământul gratuit în cadrul acestui program pentru o parte din viitorii specialiști în domeniu", spune Cosmin Cosma, Președinte al Asociației Române de Fintech.

Printre obiectivele RoFin.tech se află dezvoltarea resurselor umane specializate în domeniul Fintech atât pentru membrii asociației cât și pentru partenerii acesteia, la nivel european, prin implicarea directă în dezvoltarea programelor educaționale specializate.

Astfel în cursul lunii Iunie 2022, a fost încheiat un prim parteneriat cu Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Danubius în vederea formării primei serii de studenți spelcializati în domeniul Fintech.

“Ne bucurăm că Asociația Română de Fintech ne susține în dezvoltarea acestui master și ne asigură premizele de conectare a studenților noștri la know-how-ul specialiștilor și expertiza companiilor de profil. Domeniul fintech este prezent în viața de zi cu zi iar nevoia de a dezvolta noi competențe, de a susține noi planuri de carieră pentru actualii sau viitorii economiști este esențială atât pentru aceștia cât și pentru companiile unde lucrează”, afirmă Conf. Univ. Dr. Andy Pusca, Președintele Universității Danubius.

“Acest master este adresat celor care doresc să se dezvolte profesional pentru lumea viitorului, care deja a început, să își asigure o carieră sigură, fie dezvoltând afaceri utilizând inteligența artificială, blockchain-ul, robotica, fie activând în companii pe partea de dezvoltare produse, este o punte între economie și tehnologie, susținută de profesori cu experiență și de către Asociația Română de Fintech“, spune Lectr. Univ. Dr. Călin Rangu, Decanul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor.

Tinerii absolvenți care doresc să aplice pentru a beneficia de una din cele 3 burse de studii o pot face accesând acest link.

Aplicațiile se primesc în perioada 1 – 23 septembrie 2022, iar procesul de admitere se derulează în perioada 26 – 30 septembrie 2022, ulterior anunțându-se câștigătorii burselor.