XFactor Ventures 2 e un fond de investiții de tip pre-seed care plănuiește să investească în 53 de companii cu fondatori femeie care au scopul de a deveni unicorn.

Conform anunțului oficial, XFactor a fost creat dintr-o combinație de frustrare și credință. Frustrarea era faptul că mai puțin de 20% din companiile care primesc investiții de tip venture capital au femei la cârmă. De asemenea, credința a fost că un fond format doar din femei va avea ocazia să identifice oportunități diferite în piață și să înțeleagă avantajele și provocările echipelor diverse.

XFactor 2 e al doilea fond lansat de echipa din spate, în primă fază investind în 28 de companii, dintr-un portofoliu de 1.500 de firme cu potențial. 54% din portofoliu este B2B, 25% B2C, iar restul e healthtech și fintech.

Despre Branch, ceea ce face și evaluarea de un miliard de dolari poți să citești aici.

XFactor 2 are 23 de fondatori și investitori care au reușit de-a lungul timpului să lanseze peste 28 de companii și să strângă pentru ele peste 550 de milioane de dolari de la investitori. Fondul va investi foarte devreme în companii, la nivelul de 150.000 de dolari, încercând mereu să fie primul investitor într-o companie și să nu fie nevoiți să facă o investiție de tip follow-up, adică mai mare.

Mădă Seghete, fondatoarea Branch, este una dintre cele șase femei care lucrează pentru XFactor Ventures 2 în zona San Francisco. Dacă vrei să afli mai multe despre povestea ei, poți citi acest articol scris de noi în 2017. De atunci, Branch a primit 100 de milioane de dolari investiție și evaluarea financiară e aproape de momentul când vor deveni unicorn.