Startup-ul Sailo, fondat de trei români și o belgiancă, a fost acceptat în cadrul celebrului accelerator american Techstars. Sailo este un serviciu online sub forma unui marketplace pentru bărci de închiriat, un serviciu asemănător cu cele oferite de Airbnb pe piața imobiliară.

Techstars e un accelerator din New York considerat a fi în top 5 acceleratoare din Statele Unite. Anul acesta au ajuns la a șaptea sesiune, iar cohorta de 14 startup-uri a început săptămâna aceasta, iar totul se va termina pe 17 decembrie cu un Demo Day.

Potrivit lui Alex Iskold, managing director Techstars, cele 14 startup-uri reprezintă 0,8% din numărul de aplicanți. Șapte companii acceptate sunt din New York, inclusiv Sailo, două din Los Angeles, una din San Francisco, una din Boston, alta din Seattle, dar și două echipe internaționale, din Paris și Lagos (Nigeria).

Sailo e un marketplace pentru bărci fondat de Magda Marcu, Adrian Grădinaru, Delphine Braas și Bogdan Batog. În momentul de față Sailo este primul marketplace din New York și Miami.

Cei care intră în programul de accelerare Techstars primesc 18.000 de dolari la început, acces la resursele Techstars pe viață, un program de mentorat intensiv de 90 de zile și acces la rețeaua de alumni și mentori de 5.000 de persoane. În schimb, Techstars preia 6% din commpaniile care intră în program.

Iată celelate echipe acceptate la Techstars

Techstars 2015

„Avantajul nostru este că în boating nu ai la fel de multe reglementări și restricții, dar nici nu ai un competitor organizat, ca în taximetrie“, explică Magda Marcu, cofondator al Sailo la Miami și New York. Pentru ea, cel mai greu lucru în sharing economy e încrederea utilizatorilor – „trebuie să lucrezi mult mai bine la customer service decât în alte domenii“, a declarat Magda Marcu într-un interviu pentru start-up.ro acordat acum două săptămâni.

Potrivit TechCrunch, Techstars a fost clasat pe locul al treilea în topul acceleratoarelor americane, după Angelpad și Mucker Lab. În 2013, Techstars s-a clasat pe locul al doilea.