Compania DDS Diagnostic a dezvoltat și produs un kit de verificare, care va fi introdus în trusele pentru detectarea IgM/IgG COVID-19. Acest kit conține 3 flacoane cu soluții de control, două pentru rezultat pozitiv și unul pentru negativ, care vor ajuta semnificativ utilizatorul să își verifice testul.

Noua trusă de testare a anticorpilor IgM/IgG va aduce beneficii evidente prin eliminarea semnificativă a rezultatelor fals pozitive și negative. Acest produs va veni în ajutorul tuturor pacienților suspectați a fi infectați cu SÂRȘ-COV-2 și va susține demersul cadrelor medicale în identificarea și monitorizarea acestora, prin îmbunătățirea preciziei rezultatelor.

Primul lot de truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piața din România începând cu luna noiembrie 2020. Produsul a fost dezvoltat în cadrul proiectului co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate și de DDS Diagnostic SRL.

Compania DDS Diagnostic este beneficiarul proiectului “Creșterea diversității și calității produselor de diagnostic imunocromatografice, prin introducerea iradierii gamma tehnologice și adăugarea de controale pozitive externe”, care are ca obiectiv realizarea unei scheme flux tehnologic pentru producere controale truse IVD și întocmirea dosarului cu documentația tehnică conform legislației în vigoare privind punerea pe piață a dispozitivelor medicale în vitro (IVD), în perioada 22.01.2020 - 21.08.2021. Valoarea totală a proiectului este de 1.518.240,00 lei, din care valoarea co-finantării UE este de 1.283.000,00 lei.