Structural Consulting Group demarează zilele acestea proiectele pe linia de finanțare România Start Up Plus (prin care se finanțează noi afaceri). Sunt patru proiecte în mai multe regiuni.
- Start-up@CENTRU - proiect adresat regiunii Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu), mai exact pentru persoanele cu domiciliul sau reședința în această regiune și care doresc să înființeze o afacere în această regiune.
- Atelierul de Antreprenori - proiect adresat regiunii Vest (județele Timiș, Arad, Caraș-Serverin și Hunedoara).
- Start UP Smart 2.0 – proiect adresat regiunii Sud-Est (județele Galați, Brăila, Constanța, Tulcea, Vrancea și Buzău).
- Un plus pentru startup-urile regiunii Nord-Vest – proiect adresat regiunii Nord-Vest (județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Bihor și Sălaj).
În perioada următoare vor fi organizate o serie de întâlniri în fiecare dintre regiuni pentru a prezenta celor interesați condițiile pentru a participa la cursurile organizate în cadrul proiectului, modul cum se va desfășura procesul de selecție a planurilor de afaceri ce vor fi finanțate, precum și modul cum va fi acordată finanțarea și obligațiile și drepturile pe care le vor avea beneficiarii de minimis.
Dacă vrei să participi la sesiunile de informare, poți să dai un mail aici cu următoarele informații:
1. numele și prenumele
2. localitatea în care aveți domiciliul/reședința
3. localitatea în care doriți să vă înființați afacerea
4. statutul vostru (angajat, student, șomer etc)
5. datele voastre de contact (telefon si email)
În perioada martie-august 2018 se vor organiza cursuri de antreprenoriat pentru cei interesați să demareze o afacere (angajați, șomeri, studenți, persoane care desfășoară activități independente etc.) cu domiciliul sau reședința într-unul din județele regiunilor menționate și care doresc să înființeze o afacere în acea regiune.
Ulterior, în perioada septembrie-noiembrie 2018 se vor organiza concursuri de planuri de afaceri în urma cărora vor fi selectați circa 40 de antreprenori/proiect pentru a beneficia de un ajutor financiar de aprox. 33.000-38.000 de euro (în funcție de proiect), 100% nerambursabil pentru demararea de afaceri în regiunea adresată de proiect.
Începând cu luna noiembrie 2018, antreprenorii selectați vor beneficia de o serie de activități ca să-i ajute în dezvoltarea și sustenabilitatea afacerii (stagii de practică în companii cu același domeniu de activitate ca cel al firmei pe care doresc s-o înființeze, sesiuni de consiliere și mentorat personalizate, evenimente de tip „școală de afaceri”, sprijin pentru înființarea afacerii și monitorizarea implementării planului de afaceri și a cheltuirii ajutorului financiar primit).
Condiții pentru înscriere:
- Să fie afaceri noi (firmele vor fi înființate după procesul de selecție a planurilor de afaceri de către antreprenorii selectați),
- Să fie afaceri în domenii non-agricole și să fie înființate în mediul urban, într-unul din județele regiunii căreia i se adresează proiectul,
- Să creeze cel puțin 2 locuri de muncă (per afacere),
- Antreprenorii selectați pentru a primi ajutorul financiar de înființare și dezvoltare a afacerilor să nu mai aibă calitatea de asociați majoritari în alte afaceri,
- Se poate obține finanțare pentru afaceri propuse în majoritatea domeniilor de activitate.