În 2022, prin platforma Glovo, în România au fost livrați 9.229.640 de burgeri, acest preparat fiind pe primul loc în topul preferințelor utilizatorilor Glovo, urmat de shaorma și pizza. Această cifră reprezintă o creștere semnificativă față de anul 2021, de 40%.

Românii și burgerii

  • în ziua de 4 martie românii au comandat cei mulți burgeri din întreg anul 2022.
  • minutul de aur al anului în ceea ce privește consumul de burgeri a fost înregistrat la data de 28 februarie 2022, la ora 9:44, moment în care românii au comandat 253 de burgeri pe minut
  • În plus, în luna martie românii au comandat cei mai mulți burgeri pe tot parcursul anului trecut, iar în medie, la nivelul întregului an, românii au comandat un burger la fiecare 3 secunde.

Potrivit datelor Glovo, românii au optat pentru preparatul cu specific american în special pentru cină, astfel că 29% dintre comenzi au fost plasate în intervalul orar 18:00-20:00, în timp ce joia și vinerea sunt zilele preferate de români pentru comenzile de burgeri.

„Cu siguranță anul 2022 a fost anul burgerului! Doar anul trecut, prin platforma noastră, românii au comandat de peste 9 milioane de ori acest preparat, aproape un burger la fiecare 3 secunde! Această viteză de consum s-a tradus și printr-o creștere impresionantă a cererii pentru burgeri. În 2022, românii au comandat cu 40% mai mulți burgeri, comparativ cu 2021.", a declarat Alexandra Dinovici, General Manager Glovo România.

România ocupă astfel locul al treilea la nivel global în ceea ce privește consumul de burgeri din rețeaua Glovo de 25 de țări. La nivel local, București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Craiova sunt orașele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de burgeri în România anul trecut, iar cele mai apreciate rețete de burger rămân burgerul de pui, cheeseburger-ul și burgerul clasic.

În ceea ce privește evoluția consumului la nivel de orașe, datele platformei arată că utilizatorii din Botoșani au comandat de 6 ori mai mulți burgeri în 2022 față de anul precedent, în timp ce utilizatorii din Călărași au comandat de 8 ori mai mulți burgeri.

Recordul absolut al numărului de burgeri comandați pe parcursul întregului an îi revine unui sucevean care a comandat în medie 2 burgeri și jumătate pe zi.